Koploper Wenger: 'Laten we bij de les blijven'

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger deed direct na het grijpen van de koppositie in de Premier League een beroep op het concentratievermogen van zijn spelers. De Londenaren zetten hun titelambities zaterdag kracht bij met een 2-1 zege op Everton.

Koploper Wenger: 'Laten we bij de les blijven'

Het kan verkeren: Wenger grijpt de koppositie op de dag dat Chelsea-manager José Mourinho, die zijn Franse collega eerder tot specialist in falen benoemde, zijn vijfde competitienederlaag van het seizoen leed. 'Na tien duels zijn we daar waar we moeten zijn. Laten we bij de les blijven', doelde Wenger na afloop op de koppositie.

Santi Cazorla en Mesut Özil gaven in de wedstrijd tegen Everton ieder hun elfde assist van het kalenderjaar. In de Premier League kan alleen Manchester City-smaakmaker David Silva dergelijk hoge cijfers overleggen. Wenger was na afloop lovend over zijn Duitse spelmaker. 'Hij is van wereldklasse, echt waar. Ik kijk liever naar hem, dan dat ik over hem praat.'

Wenger gaf tegen Everton de voorkeur aan Olivier Giroud in de spits, terwijl ook Theo Walcott dit seizoen veel speeltijd krijgt in de punt van de aanval. 'Er zijn altijd veel twijfels over onze spitsen, maar Walcott en Giroud zijn geweldig op dit moment.' Net als dinsdag in de met 2-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Bayern München opende Giroud tegen Everton de score namens The Gunners.

Henry
Bij het laatste kampioenschap van de huidige lijstaanvoerder vertolkte een andere Franse spits een glansrol. Thierry Henry had in het seizoen 2003/04 met dertig competitietreffers een groot aandeel in de landstitel. De inmiddels gestopte vedette was zaterdag complimenteus over het spel van landgenoot Giroud. 'Hij wil altijd combineren en is vaak aanspeelbaar. Ik geniet van zijn veelzijdigheid en vechtlust', vertelde Henry bij Sky Sports.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.