Koploper AC Milan onderuit bij Perugia

koploper AC Milan ging lelijk op het gezicht bij Perugia, 1-0. Stadgenoot Internazionale won wel (afgetekend met 3-0 van Reggina) en staat nu fier aan de leiding. Zowel Lazio Roma als AS Roma liep averij op.

Het werd voor AC Milan , op visite bij Perugia, een vervelend middagje. De ploeg kwam in de 36ste minuut op achterstand door een treffer van Fabrizio Miccoli, en slaagde er geen moment meer in om puntverlies ongedaan te maken. Paolo Maldini en Roque Junior scoorden nog wel, maar slechts in het gele kaarten-boekje van de scheidsrechter.

Stadgenoot Internazionale profiteerde door in Giuseppe Meazza afgetekend te winnen van Reggina. Christian Vieri bracht zijn ploeg al na zeven minuten aan de leiding, waarna Mohammed Kallon het duel in de 37ste minuut besliste, 2-0. Nogmaals Kallon (uit een strafschop) zorgde nog voor rust voor de eindstand, 3-0. Inter staat nu alleen aan kop, met drie punten voorsprong op Milan en Juve.

Beide Romeinse ploegen liepen averij op. Lazio Roma kwam in het eigen Stadio Olimpico tegen Torino niet verder dan 1-1. Diego Pablo Simeone bracht Lazio voor rust nog wel op voorsprong, maar Marco Ferrante zorgde twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Ook AS Roma bleef bij Modena steken op 1-1. Diomansy Kamara bracht de thuisploeg voor rust op voorsprong, waarna Traianos Dellas de Romeinen één minuut voor tijd nog een punt bezorgde.