Kopenhagen mist smaakmaker Falk in return tegen Ajax

Waar Ajax komende donderdag in de return tegen FC Kopenhagen de geschorste Davy Klaassen mist, moet de Deense kampioen het in Amsterdam stellen zonder Rasmus Falk Jensen. De 25-jarige vleugelspeler moet zes weken rust houden door een voetblessure.

Trainer Ståle Solbakken baalt van de lange afwezigheid van Falk, die donderdag in de heenwedstrijd (2-1) van de achtste finale al in de eerste minuut de score opende en dit seizoen al negen keer scoorde. 'Hij was de laatste weken erg goed en misschien wel ons meest levendige aanvaller. Maar Benjamin Verbic is nu wel weer fit', aldus de Noorse coach op de clubwebsite.

Verbic ontbrak nog in het eerste duel met Ajax, maar zal zondag in het competitieduel met Esbjerg fB minuten maken. 'Dan zullen we wel zien hoe dat gaat, voordat we beslissen waar hij staat in relatie tot de wedstrijd tegen Ajax', blikte Solbakken vooruit op de rentree van de Sloveens international, die in de eerste seizoenshelft vier keer scoorde.

Federico Santander kan zondag ook in actie komen. De Paraguayaanse spits kreeg donderdag last van zijn heup en werd gewisseld. Solbakken kondigde verder aan dat hij een klein beetje zal rouleren met het oog op de return in Amsterdam. Dat kan de Deense koploper zich prima permitteren gezien de voorsprong van acht punten op nummer twee Brøndby IF.