Kopbal De Leeuw helpt Groningen op weg naar zege op PEC

Reacties

FC Groningen heeft in stadion Euroborg PEC Zwolle aan de kant gezet. PEC kon zich niet herstellen van een vroege goal van de thuisclub: 2-0.

Kopbal De Leeuw helpt Groningen op weg naar zege op PEC

PEC-trainer Ron Jans had voor het duel met de noorderlingen, die hij tussen 2002 en 2010 coachte, een opmerkelijke opstelling in petto. Hij hield Sheraldo Becker en Lars Veldwijk op de bank, waardoor Stef Nijland de kans kreeg tegen de vereniging waar hij doorbrak in het betaalde voetbal. Veel hielp dat Zwolle niet, want in de derde minuut kon stadion Euroborg al juichen. Michael de Leeuw kopte raak uit een voorzet van Jarchinio Antonia.

Groningen toonde zich effectief, want ook de tweede mogelijkheid van de thuisploeg leverde een goal op. Linksback Lorenzo Burnet stoomde in de 35ste minuut op, ging een één-twee aan met Jesper Drost en schoot in de verre hoek binnen. De Leeuw had het duel nog voor rust definitief kunnen beslissen, maar alleen voor Kevin Begois verzuimde hij af te drukken.

Michael de Leeuw kopt de 1-0 binnen.
Michael de Leeuw kopt de 1-0 binnen.

Na de voor PEC teleurstellende eerste helft paste Jans een dubbele wissel toe. Becker mocht alsnog zijn opwachting maken, net als Wouter Marinus. De twee invallers kregen direct een kans om de spanning terug te brengen, maar eerst stuitte Marinus op Sergio Padt en vervolgens kreeg ook Becker de bal er niet in.

Met die misser werd het offensief van de bezoekers in de kiem gesmoord. Toen in de slotfase een kopbal van Bram van Polen de lat trof, vervloog ook de laatste hoop bij de Zwollenaren. Door de 2-0 overwinning heeft Groningen nu net als PEC zeventien punten, waarmee de clubs zesde en zevende staan. Zwolle verloor voor de derde keer op rij en heeft zo de aansluiting met de top van de Eredivisie verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.