Van de Looi wil aanhaken bij 'directe concurrent'

Reacties

De wedstrijd tegen PEC Zwolle biedt FC Groningen zaterdag de kans de teleurstelling over de uitschakeling voor de KNVB-beker weg te spoelen, en om een 'directe concurrent' te verslaan.

Van de Looi wil aanhaken bij 'directe concurrent'

Het verloren bekerduel van woensdag (5-3 verlies bij FC Utrecht) zit volgens trainer Erwin van de Looi nog vers in het geheugen. 'We hebben het gevoel dat de vorige wedstrijd pas net afgelopen is. We hadden het duel in de laatste tien minuten in ons voordeel moeten beslissen. Het is zuur, maar we moeten heel snel door', aldus de trainer op de clubwebsite.

Volgens Van de Looi is er ook geen ruimte de wonden te likken. 'PEC Zwolle is een directe concurrent voor de plekken bij de eerste zeven', geeft de trainer de insteek van de ontmoeting. FC Groningen ligt drie punten achter. 'Het is voor ons een kans aan te haken bij PEC Zwolle en het gat op de ranglijst te dichten. Die kans willen we grijpen en daarom is ook deze wedstrijd weer belangrijk voor ons.'

Hoesen
Van de Looi maakte ook van de gelegenheid gebruik om een misverstand over Danny Hoesen uit de wereld te helpen. Woensdag waren er vragen gerezen waarom de spits niet binnen de lijnen was gekomen ondanks een dreigende uitschakeling door FC Utrecht.

'Het is mooi dat veel mensen – net als wij – veel vertrouwen hebben in Danny, maar hij raakte tijdens de warming-up in een positiespel geblesseerd aan zijn hamstring. We hebben het nog ingetaped, maar de hamstring werd binnen tien minuten alleen maar stijver. Daardoor bleek hij woensdag gedurende de wedstrijd niet inzetbaar', zei Van de Looi, die Hoesen zaterdag evenmin kan gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.