Koopje voor Koeman: voormalig Barça-spits Sandro naar Everton

Reacties

Everton heeft zich versterkt met Sandro Ramírez. De Spaanse spits, die de jeugdopleiding van Barcelona doorliep, komt over van Málaga en tekent voor vier jaar op Goodison Park.

Koopje voor Koeman: voormalig Barça-spits Sandro naar Everton

Sandro is alweer de derde versterking voor manager Ronald Koeman deze zomer. Eerder werden doelman Jordan Pickford (28,5 miljoen euro) en middenvelder Davy Klaassen (27 miljoen euro) al weggehaald bij respectievelijk Sunderland en Ajax. De voormalig Barcelona-speler was door een clausule een stuk goedkoper: zes miljoen.

De 21-jarige Sandro speelde slechts één seizoen voor Málaga, dat hem in de zomer van 2016 gratis overnam van Barcelona. De Spaanse spits speelde 32 officiële duels voor Barça, maar wist in Catalonië nooit een basisplaats te veroveren. Bij Málaga maakte hij wél indruk met veertien competitietreffers in zijn eerste seizoen als vaste waarde.

Sandro deed als bassispeler van Spanje Onder-21 een gooi naar de Europese titel, in de finale verloren de Spaanse talenten van Duitsland. The Toffees lijken met zijn komst in te spelen op het aanstaande vertrek van clubtopscorer Romelu Lukaku, die in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer Chelsea staat.

Koeman
'Ik ben erg blij, dit is een grote stap in mijn carrière', vertelt Sandro op de Everton-website. 'Everton is de ideale plek voor mij en ik heb nu de ideale manager, die mij het vertrouwen geeft om mezelf te verbeteren. Ik kijk ernaar uit om met Ronald Koeman te werken. Hij toonde veel vertrouwen, dat had veel invloed op mijn besluit.'

Koeman wil deze zomer doelpuntenmakers toevoegen aan zijn selectie en heeft er met Sandro eentje gevonden. 'Er was veel interesse voor Sandro, omdat hij een doelpuntenmaker is, jong en een mooie toekomst voor zich heeft. Hij brengt veel kwaliteiten met zich mee en is een erg goede afmaker.'

Everton trok met Henry Onyekuru eerder al een andere aanvaller aan. De Nigeriaan kwam voor acht miljoen euro over van AS Eupen, maar wordt direct weer verhuurd aan Anderlecht. De club van Koeman verkocht deze zomer Gerard Deulofeu (teruggekocht door Barcelona) en Tom Cleverley (Watford).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.