Koningskoppel Atletico opnieuw belangrijk, Memphis krijgt half uur

Atlético Madrid heeft de druk op Girona en Real Madrid weer opgevoerd door thuis met 2-1 te winnen van Almería. Memphis Depay werd in de tweede helft ingebracht.

Door de remise van Real Madrid tegen Real Betis kon Atlético inlopen op de koploper van Spanje. Girona speelt later op zondag de derby tegen Barcelona en mag zich bij winst weer de nummer één van LaLiga noemen. Atlético is de grote uitdager.

Zonder bankzitter Memphis, maar met topschutters Angél Correa, Antoine Griezmann en Álvaro Morata opende Atlético de jacht op Almería. Al na een paar minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen, ware het niet dat de goal van Griezmann werd afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten later stond diezelfde Griezmann aan de basis van de openingsgoal van Morata. De Fransman zette een aanval op links op, waarna Morata de keeper omspeelde en binnen wist te schuiven.

Bij de 2-0 van Correa was Griezmann eveneens betrokken. Hij ving een afvallende bal op, stuurde Llorente weg, die Correa bediende. Atlético had de zaken keurig voor elkaar, maar besliste de wedstrijd niet en daarom mocht Almería hopen op een ommekeer in de tweede helft. Nog geen twee minuten nadat trainer Diego Simeone Memphis het veld instuurde, maakte Almería de aansluitingstreffer, waardoor Atlético een benauwde laatste half uur beleefde. De bezoekers knokten, maar scoorden niet meer.