Kongolo volop in belangstelling Europese topclubs

Reacties

De belangstelling van Europese topclubs voor Terence Kongolo groeit. De razendsnelle ontwikkeling van de Feyenoorder is niet onopgemerkt gebleven.

Kongolo volop in belangstelling Europese topclubs

De twintigjarige centrale verdediger staat in de belangstelling van Chelsea, Manchester City (waar zijn jongere broer Rodney al onder contract staat) en ook Borussia Dortmund.

Deze topclubs volgen Kongolo wekelijks en overwegen misschien al komende zomer een bod uit te brengen. De tweevoudig Oranje-international verlengde afgelopen zomer zijn contract bij Feyenoord tot medio 2017, zodat de club een miljoenenbedrag kan vragen voor de speler die zijn opleiding genoot bij de voetbalacademie op Varkenoord.

Een aantal clubs overweegt Kongolo te kopen, om hem vervolgens te verhuren. Samen met Sven van Beek vormt Kongolo momenteel een ijzersterk centraal duo. De twee kregen tot nu toe, uiteraard met de rest van de Feyenoord-defensie, slechts negen doelpunten tegen. Kongolo zelf maakte afgelopen zomer het WK mee met het Nederlands elftal. Hij kwam in Brazilië tot een invalbeurt, een minuut voor tijd tegen Chili.

Rutten
Voor Feyenoord-trainer Fred Rutten is de ontwikkeling van Terence Kongolo geen verrassing. Hij overtuigde de verdediger zijn contract in De Kuip te verlengen, hoewel eerder VfB Stuttgart, Hamburger SV en Southampton belangstelling toonden voor de centrale verdediger. Kongolo sprak zelfs nog uitgebreid met de toenmalige technisch directeur van VfB Stuttgart, Fredi Bobic, maar besloot uiteindelijk zijn verbintenis met Feyenoord te verlengen omdat hij zich 'nog niet klaar vond voor de échte top'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.