Kongolo herpakt zich na pijnlijke avond tegen AS Roma

Reacties

Waar Terence Kongolo na de uitschakeling in de Europa League tegen AS Roma (2-1 nederlaag) fikse kritiek te verduren kreeg, hield de verdediger van Feyenoord zijn ploeg op bezoek bij FC Utrecht (0-0) juist op de been.

Kongolo herpakt zich na pijnlijke avond tegen AS Roma

Terence Kongolo was zondag met twee verdedigende acties van grote waarde, maar blijft kritisch. 'Ik ben nog niet tevreden over mijn spel, ik kan nog veel beter', liet Kongolo weten op de clubwebsite. 'Ik vind bijvoorbeeld dat ik nog feller moet worden en ook moet ik in balbezit nog sneller handelen.'

De 21-jarige verdediger kent een stormachtige ontwikkeling, speelde afgelopen zomer op het WK met Oranje en vormt samen met Sven van Beek een door velen geroemd duo bij de Rotterdammers. Maar het winnende doelpunt van AS Roma, waardoor Feyenoord uiteindelijk werd uitgeschakeld, werd Kongolo zwaar aangerekend. Het kwam Kongolo voor het eerst op kritiek te staan.

De talentvolle linkspoot weigert na de exit in Europa en het gelijkspel in Utrecht bij de pakken neer te zitten. 'Als we gefocust blijven kunnen we de tweede plaats nog redden. Het is jammer dat we uitgeschakeld zijn in Europa, maar aan de andere kant kunnen we ons nu helemaal op de competitie focussen', zei de tweevoudig Oranje-international tot slot.

Feyenoord bezet na 25 speelronden de vierde plaats in de Eredivisie. Doordat nummer twee Ajax won van PSV (3-1) staan de Amsterdammers acht punten voor op Feyenoord, terwijl AZ twee punten meer heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.