'Komende dagen bepalend voor voortbestaan Fortuna Sittard'

Reacties

Het is nog steeds onzeker of Fortuna Sittard behouden blijft voor het betaald voetbal. Volgens extern adviseur Paul van der Kraan komt er op zeer korte termijn duidelijkheid over het lot van de Jupiler League-club.

'Komende dagen bepalend voor voortbestaan Fortuna Sittard'

'De komende dagen zijn allesbepalend voor het voortbestaan van Fortuna Sittard. Laat ik helder zijn: het is momenteel zeer onzeker of de club de huidige crisis overleeft', luidt Van der Kraan de noodklok op de clubwebsite van Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard moet woensdag de begroting voor volgend seizoen inleveren bij de KNVB. 'Deze moet volledig onderbouwd zijn en daarnaast moet er een definitieve oplossing zijn voor het liquiditeitsprobleem van het afgelopen seizoen 2015/16.'

Vrijdag is ook al een belangrijke dag voor de Limburgers. 'Omdat onze accountant enige dagen nodig heeft om de door Fortuna aangeleverde begroting te controleren, moeten we uiterlijk vrijdag 10 juni het volledige bedrag bijeen hebben om het crediteurenakkoord mee te betalen', aldus Van der Kraan.

Het afsluiten van een crediteurenakkoord gaat moeizamer dan gedacht. 'Er bleken namelijk de nodige onvoorziene posten te zijn. Daarom heb ik de afgelopen week druk gezocht naar manieren om de hogere kosten van het crediteurenakkoord te beheersen. Er is mogelijk een oplossing gevonden, maar het is onduidelijk of de daarbij behorende voorwaarden op tijd gerealiseerd kunnen worden.'

Tekenend voor de onzekere situatie in Sittard is dat Fortuna-fans die een seizoenskaart hebben besteld deze pas hoeven te betalen als de club definitief is gered.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.