Köln bezorgt Wolfsburg nieuwe domper

VfL Wolfsburg kwam tegen 1. FC Köln twee keer terug van een achterstand, maar de Duitse kampioen kon de zesde nederlaag van het seizoen niet voorkomen. Köln won het doelpuntrijke duel met 2-3.

De wedstrijd in de Volkswagen-Arena was zeven minuten oud toen Kevin Pezzoni uit en hoekschop van Adil Chihi de 0-1 binnen kopte namens Köln. Ook de gelijkmaker van Wolfsburg kwam voort uit een corner. Christian Gentner kreeg de bal voor zijn voeten en schoot van zes meter raak.

Sebastian Freis (foto) herstelde in de 57ste minuut de voorsprong voor Köln, maar twee minuten later maakte Ricardo Costa er al 2-2 van. Het laatste woord was aan Chihi. Hij kon simpel scoren na breedleggen van Freis. Köln wist de derde voorsprong wel vaste houden.

Na achttien duels heeft Wolfsburg zes keer gewonnen, zes keer gelijkgespeeld en zes keer verloren. De kampioen van het afgelopen seizoen is daardoor slechts middenmoter. Köln liep door de zege verder weg van de degradatiezone.