Schalke ziet Bayern passeren na onnodig puntenverlies

Door de 3-2 zege op Werder Bremen is Bayern München voorlopig koploper in de Bundesliga. De ploeg van trainer Louis van Gaal passeerde in ieder geval Schalke 04, dat tegen VfL Bochum een 2-0 voorsprong weggaf. Bayer Leverkusen komt later dit weekeinde in actie.

VfL Bochum-Schalke 04 2-2Voormalig PSV'er Jefferson Farfán (foto) speelde in de eerste helft een hoofdrol bij Schalke. De Peruaan stelde in de vijfde minuut ploeggenoot Vicente Sánchez in staat de 0-1 aan te tekenen. Vlak voor rust stond hij ook aan de basis van de 0-2. Kuranyi schatte de voorzet van Farfán op waarde en maakte zijn tiende doelpunt van de competitie. De voorsprong van de gasten was overigens dik verdiend.

Bochum toonde in de slotfase onverwacht veerkracht. Vahid Hashemian schoot in de 82ste minuut de aansluitingstreffer binnen voor de thuisclub. In blessuretijd stond de wedstrijd op zijn kop toen Stanislav Sesták met een kopbal voor 2-2 zorgde. Schalke heeft een punt minder dan koploper Bayern. Leverkusen kan nog uitlopen naar een voorsprong van drie punten op Die Königsblauen.

1. FC Nürnberg-Eintracht Frankfurt 1-1Eintracht Frankfurt vreesde een moeizame tweede seizoenshelft, maar na de hervatting van de Bundesliga staat de teller op vier punten uit twee duels voor de ploeg van trainer Michael Skibbe. In Nürnberg bezorgde Benjamin Köhler de gasten een punt nadat de thuisclub op voorsprong was gekomen door een doelpunt van Christian Eigler.

FSV Mainz 05-Hannover 96 1-0Mainz presteert uitstekend met een achtste plaats in de Bundesliga. Tegen degradatiekandidaat Hannover 96 had de thuisclub voldoende aan een doelpunt in de vierde minuut om drie punten in de wacht te slepen. De jonge aanvaller André Schürrle profiteerde van slap uitverdedigen van Hannover-nieuweling Jan Durica. De gasten, met aanvoerder Arnold Bruggink in de ploeg, kwamen die snelle achterstand niet meer te boven.

Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach 0-0Van de Nederlanders bij Borussia Mönchengladbach kwam alleen Roel Brouwers in actie. De verdediger sleepte met zijn ploeg een punt uit het vuur tegen hekkensluiter Hertha BSC. De thuisclub was de betere ploeg, maar kon het overwicht niet uitdrukken in de score.