Koeman ziet Mané en Alderweireld komen, Hooiveld verkast

Reacties

Southampton heeft zich verzekerd van de diensten van Toby Alderweireld. De 25-jarige verdediger wordt door de club van manager Ronald Koeman voor een jaar gehuurd van Atlético Madrid. Jos Hooiveld vertrekt op zijn beurt op huurbasis naar Norwich City, dat in het Championship actief is. Bovendien kreeg Koeman ook nog een nieuwe aanvaller.

Koeman ziet Mané en Alderweireld komen, Hooiveld verkast

Bij Atlético Madrid kwam de 37-voudig Belgisch international nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij maar een klein aandeel had in het kampioenschap van afgelopen seizoen. De verdediger kwam in slechts twaalf competitiewedstrijden in actie.

Alderweireld mocht in de Champions League-finale nog wel op komen draven. Trainer Diego Simeone bracht hem als invaller in het veld. Uiteindelijk verloor Atlético na verlenging met 4-1 van stadgenoot en rivaal Real Madrid.

Ondanks de geringe speeltijd dook de naam van de ex-Ajacied deze zomer bij zowat elke Engelse Premier League-club op. Newcastle United en Tottenham Hotspur zouden belangstelling hebben getoond in de ex-Ajacied, terwijl ook Sevilla zich in de strijd om de handtekening van Alderweireld - die nog tot medio 2017 vastligt in Madrid - zou hebben gemengd. Southampton heeft die strijd nu gewonnen.

Voor Hooiveld komt er een einde aan drie seizoenen trouwe dienst bij Southampton, waar hij nog een contract tot medio 2015 heeft.

Koeman
'Ik ben enorm blij met de komst van Toby', aldus Koeman op de clubwebsite. 'Ik ken hem goed omdat hij jarenlang bij Ajax heeft gespeeld. Hij heeft bij Atlético niet alles gespeeld en wilde daarom elders aan de slag. Vijf dagen geleden sprak ik hem voor het eerst. Toby is een sterke verdediger en kan ook goed opbouwen. Hij heeft in de Primera División en op een WK gespeeld en beschikt dus over de nodige ervaring en brengt bovendien de concurrentie die we nodig hebben voor onze achterhoede.'

De Belg zelf is eveneens verguld. 'Het is voor mij heel belangrijk weer aan spelen toe te komen. Ik heb een goed gesprek met de manager gehad. Hij wilde me graag hebben, dat heeft me overtuigd. Southampton is een club die eraan komt. Daaarom wil ik nu alles geven voor deze club.'

Mané
Met de komst van Alderweireld en het vertrek van Hooiveld was het nog niet gedaan wat betreft last minute-activiteiten. Ook de Senegalse aanvaller Sadio Mané werd voor vier jaar vastgelegd. De 22-jarige aanvaller komt over van Red Bull Salzburg. 'Ik heb hem vorig seizoen in de Europa League tegen Ajax zien spelen en was enorm onder de indruk. Hij was een van de spelers die ik al vanaf het begin op mijn lijstje had staan', legt Koeman de transfer uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.