Koeman zet Everton op scherp: 'Waarom zo nerveus?'

Reacties

Manager Ronald Koeman heeft zijn spelers in de rust op moeten peppen om met meer vertrouwen te gaan spelen, zo heeft hij aangegeven na de 2-0 zege op West Ham United. Everton maakte in de tweede helft het verschil.

Koeman zet Everton op scherp: 'Waarom zo nerveus?'

Door de overwinning zetten The Toffees een punt achter een reeks van vier Premier League-duels zonder zege. Dat Everton op 17 september voor het laatst had gewonnen, was volgens Koeman ook terug te zien in het spel van zijn ploeg. 'Ik zei in de rust nog tegen de spelers: "Waarom zo nerveus? We spelen thuis. Als we druk zetten en goed spelen dan krijgen we de steun van het publiek. Kom op, ga ervoor." Na rust ging het beter', blikt de Nederlander terug in gesprek met The Liverpool Echo.

Lukaku scoorde vlak na rust voor de zevende achtereenvolgende keer in een duel met West Ham. 'We speelden vervolgens zoals we willen spelen. De eerste goal heeft ons aan vertrouwen geholpen', aldus Koeman, die zondagmiddag als manager zijn vijftigste zege boekte in Engelse dienst.

Tegen West Ham moest de ex-trainer van Southampton deels noodgedwongen rouleren. Zo ontbrak Maarten Stekelenburg vanwege een voetblessure. Aanvoerder Phil Jagielka kreeg rust. Koeman zag tot zijn tevredenheid dat vervangers Joel Robles en Ramiro Funes Mori het uitstekend deden. 'Ik denk dat Robles fantastisch keepte en ook Funes deed het goed. De maanden november, december en januari worden erg zwaar en soms moet je spelers ook de kans geven zich te laten zien. Dat gaf de doorslag bij mijn keuze voor Funes.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.