Koeman woest op scheidsrechter na nederlaag tegen Hiddink

Reacties

Ronald Koeman vindt dat de 1-1 die Chelsea zaterdag maakte op bezoek bij zijn Southampton nooit had mogen tellen. De scheidsrechter had bij de goal, die uiteindelijk de inleiding bleek van de 1-2 nederlaag, volgens de manager van The Saints absoluut het advies van zijn grensrechter moeten opvolgen.

Koeman woest op scheidsrechter na nederlaag tegen Hiddink

Volgens Koeman had scheidsrechter Martin Atkinson een kwartier voor tijd moeten fluiten voor een overtreding van Kenedy op Cedric Soares. Dat deed de arbiter niet ondanks een wél voor een overtreding vlaggende grensrechter, waardoor Cesc Fabregas uit de tegenaanval de 1-1 maakte. Tot overmaat van ramp kopte Branislav Ivanovic in de slotfase ook nog de 1-2 binnen, waardoor Guus Hiddink met Chelsea als winnaar uit de strijd kwam.

Koeman liet na afloop bij de BBC blijken boos te zijn over de fout van de arbitrage. 'Ik snap dat niet. De grensrechter staat zó dicht op de situatie. Het is ook gewoon een overtreding, dus dan is het een enorme fout dat hij niet op zijn assistent afgaat. Daarom staat de grensrechter er toch, om de scheidsrechter te helpen.' Erg onder de indruk van de 1-1 was Koeman toch al niet. 'Het was niet eens een schot. Het was bedoeld als voorzet', schamperde hij over de inzet van Fabregas.

Hiddink hield zich direct na afloop op de vlakte. 'Ik heb het niet gezien', stelde de coach van Chelsea. 'Als ik het gezien heb, zal ik mijn visie geven. Al is het nu eenmaal zo dat er in Engeland heel veel persoonlijke duels worden uitgevochten en dat scheidsrechters dat vaak laten gaan…'

Ondanks zijn kritiek op de arbitrage, stak Koeman de hand ook in eigen boezem. 'Voor rust speelden we sterk, maar in de tweede helft liepen we veel te ver achteruit. Daardoor lieten we de bal aan Chelsea en kwamen we in de problemen.'

Costa
Koeman deelde nog wel een klein schimpscheutje uit aan Chelsea, dat hij onsportief vond door nadat Southampton de bal uit schoot het speeltuig niet weer terug te bezorgen. 'Maar dat kwam niet van Guus af. Dat was een beslissing van hen en niet heel sportief. Maar aan de andere kant, ze doen alles om te winnen. Er ontstond toen inderdaad irritatie, maar dat kwam veel meer door Diego Costa', zo wees Koeman de spits als animator van de onrust aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.