Koeman verwijst Oranje-doelman Stekelenburg naar de bank

Reacties

Maarten Stekelenburg is zijn basisplaats bij Everton kwijt. Manager Ronald Koeman bevestigde maandag tijdens een persmoment dat Joel Robles voorlopig eerste keeper blijft.

Koeman verwijst Oranje-doelman Stekelenburg naar de bank

Everton haalde Stekelenburg medio 2016 binnen en de Nederlander begon als eerste keus, maar inmiddels moet hij het doen met een plek achter Robles. 'Het is niet eerlijk om over de nummer één of twee te praten, maar Joel doet het gewoon heel goed momenteel. Er is geen reden om daar iets in te veranderen', zei Koeman.

'Toen Maarten aan het begin van dit seizoen speelde, ging Joel de strijd aan en bleef hij niet hangen in teleurstelling. Soms moet je wat geluk hebben in het voetbal. Toen Maarten geblesseerd raakte, heeft Joel zijn kans gegrepen. Hij hield zijn doel een paar keer schoon en we wonnen de meeste wedstrijden. Dit is moeilijk en zwaar om te accepteren voor Maarten, maar dit hoort er ook bij. Hij moet wachten op een nieuwe kans. Joel is nu onze doelman.'

Het besluit van Koeman is niet alleen pijnlijk voor de 34-jarige Stekelenburg, maar ook voor bondscoach Danny Blind. Hij wees de ervaren doelman immers aan als eerste keeper van het Nederlands elftal, waardoor PSV-goalie Jeroen Zoet naar de bank werd verwezen. Door de keuze van Koeman wordt de keeperskwestie wederom een gespreksonderwerp bij Oranje, dat in maart weer in actie komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.