Koeman verliest en kan Champions League vergeten

Ronald Koeman en Southampton moeten de jacht op deelname aan de Champions League definitief staken. Dat kan geconcludeerd worden na een 2-1 nederlaag tegen Stoke City.

In de aanloop naar het duel verklaarde Koeman dat de deur naar de topvier op een kier stond. Zaterdag woei de poort naar de Champions League in het zoals altijd winderige Britannia Stadium echter dicht voor The Saints. Door het verlies in Stoke heeft Southampton namelijk al acht verliespunten meer dan nummer vier Manchester City.

Koeman had met Graziano Pellè, Dusan Tadic en Toby Alderweireld drie oude bekenden in de basis geposteerd, terwijl Erik Pieters en Marko Arnautovic startten bij Stoke. In de zeventiende minuut leek Pellè voor het tweede competitieduel op rij doel te treffen, want het vak met Southampton-fans vierde feest na zijn harde schot. De vreugde was misplaatst, want de knal van de Italiaan was in het zijnet verdwenen.

Vijf minuten later kwam het dominerende Southampton alsnog op voorsprong. Morgan Schneiderlin (op de foto met Jonathan Walters) rondde van dichtbij af nadat José Fonte een corner van Steven Davis tot hem had verlengd. Twee minuten na de pauze kwam Stoke echter langszij via Mame Biram Diouf, die scoorde nadat een schot van Stephen N'Zonzi uiteen was gespat op de lat.

Doordat beide partijen na rust redelijk in balans waren leek het duel uit te monden in een gelijkspel. Vijf minuten voor het einde bepaalde Charlie Adam echter anders. De middenvelder van Stoke schoot na een kluts in de doelmond van Southampton raak en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1. De blessuretijd werd ontsierd door het uitvallen van Alderweireld. De ex-Ajacied liep na een duel met Pieters een schouderblessure op en is waarschijnlijk enige tijd uit de roulatie.