Koeman ook gevloerd door Spurs, Lee velt Stoke City

Southampton dreigt door een nederlaag tegen Tottenham Hotspur de aansluiting met de subtop te verliezen. Een Nederlands getint Stoke City heeft verloren van Crystal Palace.

Southampton-Tottenham Hotspur 0-2
Voor Ronald Koeman lijkt het jaar 2015 in mineur te eindigen. De Southampton-manager wacht al zes officiële duels (G1, V5) op een zege, nu ook Tottenham Hotspur te sterk is gebleken. Hierdoor lijkt de subtop uit zicht te raken.

Jordy Clasie mocht weer eens starten, maar een positieve bijdrage had hij niet. Met balverlies stond de controlerende middenvelder zelfs aan de basis van de openingstreffer van Harry Kane (foto boven), die in de veertigste minuut Virgil van Dijk uitspeelde voordat hij afrondde.

Dele Alli velt het vonnis over Southampton.

Drie minuten later schoot Dele Alli een voorzet van Kyle Walker binnen, waardoor Southampton kansloos was. Dat de geblesseerde Maarten Stekelenburg nog steeds afwezig was, hielp ook niet mee voor The Saints. De mannen van Koeman staan inmiddels twaalfde in de Premier League, waar Tottenham de vierde plaats overneemt van het Manchester United van manager Louis van Gaal.

Stoke City - Crystal Palace 1-2
Een laat doelpunt van Chung-Yong Lee heeft Crystal Palace de zege bezorgd bij Stoke City. Vanaf dertig meter knalde de Zuid-Koreaan meter de winnende goal binnen. Vlak voor rust had Connor Wickham de bezoekers op voorsprong gezet met een penalty, die versierd werd door Wilfried Zaha. Een kwartier voor tijd bleek ook Bojan Krkic doeltreffend vanaf elf meter. Een handsbal van Damien Delaney was voor Palace een tegenvaller, maar door de pegel van Lee bleef deze tegengoal zonder grote gevolgen.

Voor Marco van Ginkel was het bijna een onvergetelijke middag geworden, maar in de eerste helft stond de paal de eerste Premier League-goal van de 23-jarige middenvelder in de weg. Behalve Van Ginkel hadden ook Erik Pieters en Ibrahim Afellay een basisplaats bij Stoke, dat na de nederlaag elfde staat. Palace bezet de zesde plek.

West Bromwich Albion - AFC Bournemouth 1-2
Promovendus AFC Bournemouth heeft de zeges op Chelsea (0-1) en Manchester United (2-1) een gevolg gegeven tegen West Bromwich Albion. Opnieuw zorgde een standaardsituatie voor het verschil. Charlie Daniels maakte drie minuten voor tijd de winnende goal uit een strafschop. Gareth McAuley had eerder de openingstreffer van Adam Smith beantwoord met de 1-1. West Brom eindigde het duel met negen man, door rode kaarten voor Samuel Rondón en James McClean.