Koeman: 'Niemand vertrekt, ook niet voor honderd miljoen'

Reacties

Southampton-spelers hoeven in de winterstop niet te rekenen op een stap hogerop, zo heeft manager Ronald Koeman duidelijk gemaakt. Zo mag Sadio Mané zelfs niet voor een astronomisch bedrag vertrekken.

Koeman: 'Niemand vertrekt, ook niet voor honderd miljoen'

Mané wordt veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Manchester United of Bayern München. De pijlsnelle aanvaller (23) maakt het seizoen echter af in het St. Mary's Stadium. 'Wij verkopen niemand in januari, zelfs niet voor honderd miljoen euro', liet Koeman tijdens zijn perspraatje niets aan duidelijkheid te wensen over.

Dat terwijl Engelse grootmachten maar al te graag winkelen in Southampton. In de voorbij anderhalf jaar pikte Manchester United Luke Shaw en Morgan Schneiderlin op, terwijl Calum Chambers naar Arsenal vertrok. De koopwoede van Liverpool deed zich echter het meest voelen bij The Saints. Dejan Lovren, Adam Lallana, Rickie Lambert en Nathaniel Clyne verkasten naar Anfield.

Datzelfde Liverpool deelde woensdag onder leiding van manager Jürgen Klopp een ongenadig harde klap uit aan Southampton in de kwartfinale van de League Cup: 1-6. Koeman aast op herstel tegen Aston Villa, de nummer twintig van de Premier League die zaterdag op bezoek komt. 'We hebben een lastige dag en nacht gehad na het verlies. Onze verdedigende prestatie moet in zijn geheel beter. Dat begint bij de aanvallers.'

Aanvoerder José Fonte kan in de competitie in ieder geval weer een helpende hand bieden. 'Hij heeft vrijdagochtend normaal getraind. Als er niets geks gebeurt is hij van de partij. José is onze captain, natuurlijk is hij belangrijk voor het team.' De nederlaag tegen Liverpool was voor Southampton het derde achtereenvolgende verlies. De nummer tien krijgt in het duel met de hekkensluiter een uitgelezen kans om weer een stap voorwaarts te zetten.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.