Koeman maakt hardhandig kennis met Klopp-effect

Reacties

Er is steeds meer sprake van een Jürgen Klopp-effect bij Liverpool. Het Southampton van manager Ronald Koeman is in de kwartfinale van de League Cup keihard onderuit gegaan tegen de ploeg van de Duitse manager: 1-6. Daniel Sturridge scoorde twee keer bij zijn rentree in de basis, terwijl Divock Origi drie goals op zijn naam kreeg.

Koeman maakt hardhandig kennis met Klopp-effect

Koeman sprak eerder dit seizoen hardop uit het tweede bekertoernooi van Engeland uiterst serieus te nemen, omdat het voor Southampton de beste kans vormt om een tastbare prijs te pakken. Die ambities leken The Saints in de openingsfase van het thuisduel met Liverpool ook waar te maken. Sadio Mané kopte al in de eerste minuut raak uit een voorzet van Ryan Bertrand en had even later ook al de 2-0 kunnen maken bij een nieuwe kopkans.

Met Jordy Clasie, Virgil van Dijk, Maarten Stekelenburg, Graziano Pellè en Dusan Tadic in de basis leek Southampton ook daarna hard op weg om de competitienederlagen tegen Stoke City (0-1) en Manchester City (1-3) te doen vergeten, maar halverwege de eerste helft meldde Sturridge (foto) zich opeens aan het front. De van een knieblessure spits schoot in vier minuten tijd twee keer raak. Aan de tweede goal ging een prachtige pass van Emre Can vooraf.

Daniel Sturridge startte voor het eerst sinds twee maanden weer in de basis bij Liverpool. Net als in het competitieduel met Aston Villa was de 26-jarige spits twee keer trefzeker.
Daniel Sturridge startte voor het eerst sinds twee maanden weer in de basis bij Liverpool. Net als in het competitieduel met Aston Villa was de 26-jarige spits twee keer trefzeker.

Het verzet van de zo sterk aan de wedstrijd begonnen ploeg van Koeman was daarmee gebroken. Vlak voor rust nam Alberto Moreno een afgeslagen corner in één keer op zijn slof. Via Origi sloeg het schot van de Spaanse linksback tegen de touwen. In de tweede helft counterde Liverpool zich vervolgens naar een overtuigende zege. Origi knalde in de 69ste minuut de 1-4 op het scorebord uit een pass van Jordon Ibe, die vier minuten later zelf ook Stekelenburg nog passeerde met een geplaatst schot.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor Origi, die vier minuten voor tijd zijn derde treffer van de avond binnen knikte. Het betekende dat Southampton de derde nederlaag in anderhalve week tijd leed – met een doelsaldo van 2-10, maar bovendien het grootste verlies onder het bewind van Koeman. Het is het bewijs dat Klopp de boel steeds meer op de rit krijgt bij Anfield, omdat de uitduels met Chelsea (1-3) en City (1-4) onlangs ook al uitmondden in overtuigende zeges.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.