Koeman laakt instelling: 'Zij waren hongeriger'

Reacties

Volgens manager Ronald Koeman was de 2-0 nederlaag van Southampton in de streekderby tegen AFC Bournemouth te wijten aan een gebrek aan agressiviteit. The Saints liepen vanaf het begin af aan achter de feiten aan, erkende de Nederlander.

Koeman laakt instelling: 'Zij waren hongeriger'

'Ik ben erg teleurgesteld', aldus Koeman bij de BBC. 'Zij hadden meer recht op de zege. Wij hadden vanaf het eerste fluitsignaal problemen. Zij waren agressiever en het is lastig om je na een slechte start te herstellen.'

Het duel met de streekgenoot is voor nummer zeven Southampton een gemiste kans om de Europese ambities kracht bij te zetten. Concurrent West Ham United treft woensdag met nummer twee Tottenham Hotspur een zware tegenstander, terwijl Chelsea dankzij een 2-1 zege op Norwich City nadert en Manchester United verder bij Koeman en consorten weg kan lopen bij een overwinning op Watford.

Koeman was niet te spreken over de manier van verdedigen bij standaardsituaties. 'Op die momenten moeten we scherper zijn. Bournemouth was simpelweg hongeriger.' Het uitvallen van Charlie Austin vormde voor de manager een extra domper. De Engelse spits is naar verwachting enkele weken uit de roulatie vanwege een hamstringblessure, zo bevestigde Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.