Koeman hoopt op herrijzenis Pellè in seizoensfinale

Reacties

Waar clubtrainers normaliter interlandperiodes verfoeien, heeft de onderbreking Southampton-manager Ronald Koeman ook iets goeds opgeleverd. Zijn spits Graziano Pellè hervond in de Italiaanse nationale ploeg zijn zelfvertrouwen.

Koeman hoopt op herrijzenis Pellè in seizoensfinale

Pellè maakte dinsdag tegen Engeland (1-1) zijn eerste officiële doelpunt sinds 20 januari. Koeman is blij voor de frontman en hoopt dat hij de stijgende lijn doortrekt in het uitduel met Everton van zaterdag. 'Spitsen leven van doelpunten en hij maakte een mooie namens Italië. Hopelijk doet hij namens ons tegen Everton hetzelfde.'

Koeman lijkt daarmee te zinspelen op een basisplaats voor Pellè, die door zijn gebrek aan doelpunten de afgelopen wedstrijden niet meer zeker was van een plek bij de eerste elf. Southampton is op papier de favoriet voor het treffen met Everton, maar volgens Koeman schetst de huidige ranglijst een verkeerd beeld van de kwaliteiten van The Toffees, die dertiende staan.

'Het wordt een zware partij', weet Koeman. 'Everton verdient hoger te staan op de stand. Ik vind het een leuke ploeg die goed voetbal speelt. Dit is de eerste wedstrijd van acht finales. Ik wil dat we gelijk weer volledig geconcentreerd zijn. We beleven tot dusverre een fantastisch seizoen en ik wil dat in de laatste serie doorzetten.'

Koeman staat zesde met Southampton, met zes punten achterstand op de vierde plaats van Manchester United, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Plek vijf en zes leveren een ticket voor de Europa League op. Afhankelijk van wie de FA Cup wint is ook plaats zeven goed voor deelname aan het tweede Europese toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.