Koeman hekelt instelling bij Everton

Ronald Koeman baalt van de manier waarop zijn ploeg in de eerste helft tegen Swansea City voor de dag kwam. Volgens de manager van Everton ontbrak het aan de gevraagde strijdlust.

Via de officiële kanalen vertelde Koeman dat hij zijn spelers na het 1-1 gelijkspel een paar vragen had gesteld. 'Ik heb ze gevraagd waarom we altijd een prikkel van buitenaf nodig hebben? Waarom we dat nodig hebben om agressie in de wedstrijd te leggen? En waarom we op 0-1 achterstand moeten komen om onze instelling te doen veranderen? En waarom we niet vol druk beginnen?'

'We spelen nota bene thuis, met de steun van onze fans. We hebben het hen veel te gemakkelijk gemaakt voor rust', baalde Koeman, die zag hoe een penalty van Gylfi Sigurdsson voor rust het verschil had gemaakt.

Koeman was wél tevreden over de instelling die na rust werd getoond. 'Je zag het verschil met de tweede helft. Toen waren we wel agressief en toonden we dat we de beter zijn dan Swansea. Ook toen was het nog lastig om te scoren, maar we wonnen wel ieder duel op het middenveld.'

Everton kwam in die slotfase nog op gelijke hoogte door een treffer van Seamus Coleman, maar daar bleef het bij. Daardoor is de ploeg van Koeman, die na de 5-0 afstraffing tegen Chelsea juist nog zo had gehamerd op de instelling, inmiddels zevende in de Premier League.