Koeman geeft signaal af met vijfjarig contract Ward-Prowse

Reacties

Southampton heeft het contract van James Ward-Prowse met drie jaar opengebroken tot medio 2020. Volgens manager Ronald Koeman stellen de twintigjarige middenvelder en The Saints daarmee een voorbeeld aan de rest van de selectie.

Koeman geeft signaal af met vijfjarig contract Ward-Prowse

Ward-Prowse debuteerde in augustus 2012 al op zeventienjarige leeftijd in de Premier League voor Southampton. Sinds vorig seizoen is de Engelse jeugdinternational al een vaste waarde. Onder Koeman begint Ward-Prowse echt zijn stempel te drukken op het spel van de huidige nummer drie van Engeland. Met zijn fijne trap was hij in twaalf competitieduels al goed voor zes assists.

Na spelers als Gareth Bale, Calum Chambers, Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana, Luke Shaw en Theo Walcott is Ward-Prowse het volgende toptalent dat de veelgeroemde jeugdopleiding van Southampton aflevert. Veel van hen verlieten de club echter al op jonge leeftijd voor Engelse grootmachten als Arsenal, Tottenham Hotspur en Manchester United.

Koeman hoopt dat dit in het geval van Ward-Prowse anders loopt. 'Dit is goed nieuws, ik ben blij dat hij bij ons wil blijven. Dat is een goed signaal naar de rest van de spelers', zegt Koeman op de clubwebsite. 'Hij is een  groot voorbeeld voor alle jonge spelers uit de jeugdopleiding. Hij ontwikkelt zichzelf uitstekend en wordt een geweldige speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.