Koeman en Lukaku dromen na spektakel van topklassering

Romelu Lukaku scoorde zaterdag vier keer thuis tegen AFC Bournemouth, maar de spits van Everton was na afloop van de 6-3 zege opvallend kritisch op de verdediging van The Toffees.

Dankzij twee goals en een assist van de Belg ging Everton rusten met een 3-0 voorsprong. 'Onze start was erg goed, we deden precies waar we de hele week op getraind hadden', aldus Lukaku na de wedstrijd tegen de BBC. 'We waren erg scherp en zetten continu druk op onze tegenstander. Na rust vielen we ver terug.'

Lukaku wilde het niet hebben over zijn doelpunten. De spits baalde van de tweede helft van Everton. 'Het is teleurstellend dat we die doelpunten zo makkelijk incasseren. Na rust waren we niet scherp. We moeten de wedstrijd nog maar eens goed terugkijken, want deze slordigheden moeten eruit. We moeten er namelijk in geloven dat we de clubs boven ons nog kunnen inhalen. Dat zelfvertrouwen moeten we hebben.'

De ploeg van Ronald Koeman bezet de zevende plaats en heeft met nog veertien duels te gaan zeven punten achterstand op nummer drie Arsenal. De Nederlandse manager prees Lukaku, nu topscorer van de Premier League. 'Romelu liet zien dat hij een van de beste afmakers van de wereld is. Het waren stuk voor stuk fantastische doelpunten. En dat is geen verrassing, want op de training doet hij hetzelfde.'

Koeman durft ook te dromen van een hoge eindklassering in de Premier League. 'We komen steeds dichter bij de topzes. We hebben het momentum en zijn vol vertrouwen. Maar het seizoen is nog lang niet voorbij. Als we dit volhouden, is alles mogelijk.'