Koeman: 'Echte liefhebber wil elke drie dagen voetballen'

Reacties

Manager Ronald Koeman heeft zich snel aangepast bij Southampton, maar zal in de komende periode pas echt kennis maken met het Engelse voetbal. Niet alleen een overvol programma, maar ook spelen tijdens de kerstdagen.

Koeman: 'Echte liefhebber wil elke drie dagen voetballen'

Ondanks dat The Saints geen Europees voetbal spelen, volgt de ene na de andere wedstrijd. Behalve in de Premier League is Southampton ook actief in de toernooien om de League Cup en de FA Cup.

'Een echte voetballiefhebber wil elke drie dagen een wedstrijd spelen', zegt Koeman tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Hull City. In de maand december staan er zes wedstrijden op het programma, waaronder de uitwedstrijd op Tweede Kerstdag tegen Crystal Palace.

Volgens de Nederlander is het drukke programma juist een pre voor de huidige nummer twee van Engeland. 'Wij kunnen dit speelschema goed gebruiken om te kunnen ontwikkelen. Al zijn de pijntjes van al die wedstrijden natuurlijk makkelijker te verwerken wanneer je veel wint', stelt Koeman. En dat lukt tot dusver aardig gezien de resultaten.

Zaterdag hoopt Koeman de zevende competitiezege te boeken op bezoek bij Hull City. Een lastig karwei volgens de voormalige coach van onder meer Feyenoord. 'Ze hebben goed gepresteerd tegen Liverpool (0-0, red.) en Arsenal (2-2). Dat was op vreemde bodem, nu spelen ze thuis. Het is afwachten hoe ze gaan spelen, met drie of vier verdedigers, maar wij hebben vertrouwen in een goed resultaat.'

Persoonlijkheid
Een van de blikvangers bij The Saints is clubtopscorer Graziano Pellè, dit seizoen al goed voor zes Premier League-treffers. 'Een geweldige persoonlijkheid. Graziano is een spits die nu leeft van doelpunten. Hij heeft de laatste jaren veel geleerd van de momenten waarop hij even niet scoorde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.