Koeman blij voor 'nerveuze' Pellè na 'onacceptabel' begin

Ronald Koeman was blij dat Graziano Pellè in de League Cup-wedstrijd tegen Millwall (0-2 zege) zijn eerste doelpunt voor Southampton maakte, maar vond dat er ook een hoop fout ging bij zijn derde officiële wedstrijd als manager van The Saints.

Pellè had sinds zijn transfer naar Southampton nog niet gescoord in de eerste twee Premier League-wedstrijden tegen Liverpool (1-2) en West Bromwich Albion (0-0), maar opende dinsdagavond in de derde minuut van de extra tijd dan eindelijk zijn rekening als spits van Southampton. Op aangeven van Steven Davis schoot de 29-jarige Italiaan raak in de korte hoek.

'Dat is natuurlijk een heel lekker gevoel voor een spits', reageerde Koeman na afloop over de eerste treffer van de man die hij twee jaar geleden ook al naar Feyenoord haalde. 'Spitsen worden altijd een beetje nerveus als ze twee of drie wedstrijden op rij niet scoren', aldus de 51-jarige coach, die hoopt dat dit Pellè een steuntje in de rug geeft. 'Misschien krijgt hij nu weer het gevoel dat hij een goede spits is.'

Graziano Pellè moest ruim 270 minuten wachten op zijn eerste goal voor Southampton.

De blijdschap én de opluchting straalde inderdaad van het gezicht Pellè af. 'Ik was heel erg blij met die goal, voor een spits is het belangrijk om te scoren, maakt niet uit in welke wedstrijd dat gebeurt.' Vooral omdat Pellè er daarvoor ook al enkele keren dichtbij was geweest. 'Die bal wilde er maar niet in. Dat was frustrerend, maar de fans bleven mijn naam scanderen. Daardoor bleef ik gaan. Want drie wedstrijden spelen zonder te scoren, dat sta ik mezelf niet toe.'

Daarmee zette de gewezen clubtopscorer van Feyenoord de kroon op een uitstekende tweede helft van Southampton. Die kwam wel tot stand nadat Koeman in de rust zijn onvrede had uitgesproken over de eerste helft. 'De eerste helft was erg slecht. Daar was ik absoluut niet blij mee. Het leek wel alsof het team op zeventig procent speelde.'

'Dat is onacceptabel op dit niveau, want daardoor kwamen we in de problemen. Maar ik ben blij met onze reactie in de tweede helft, toen we veel beter speelden en veel kansen creëerden', aldus Koeman, die zaterdag op bezoek bij West Ham United op zoek gaat naar de eerste overwinning in competitieverband.