Koeman belt tevergeefs, Witsel wacht en wacht

Reacties

Op de laatste dag was het druk op de transfermarkt. Er ging ook een flink aantal transfers juist niet door, na onverwachte wendingen of door opmerkelijke keuzes.

Koeman belt tevergeefs, Witsel wacht en wacht

Axel Witsel (foto) beleefde een teleurstellende avond. De middenvelder was vanuit het trainingskamp van België richting Turijn vertrokken in de wetenschap dat alles in kannen en kruiken was. Zenit Sint-Petersburg en Juventus hadden elkaar gevonden in een transfersom van achttien miljoen plus twee miljoen euro bonussen, terwijl Witsel persoonlijk ook rond was.

Na de medische keuring bleef het groene licht uit. Dertien uur (!) zat Witsel te wachten. De aanvullende eisen van Zenit verdwenen uiteindelijk van tafel, maar het had wel vertraging opgeleverd. Te veel vertraging, zo bleek bij de ultieme poging de transfer op tijd af te ronden. Er was geen tijd meer. En dus blijft Witsel zijn wedstrijden spelen voor Zenit, in de wetenschap dat hij over een jaar deze problemen niet kent. Dan loopt zijn contract af en kan hij gratis de deur achter zich dichttrekken.

Bij Dani Osvaldo, ooit spelend voor onder andere Juventus, Inter, FC Porto en Boca Juniors,  lagen de kaarten net andersom. Chievo leefde in de veronderstelling dat een akkoord met de voormalig Italiaanse international binnen handbereik lag. Maar de dertigjarige aanvaller bedacht zich op het laatste moment. Hij vertelde doodleuk te zijn gestopt en zich te willen concentreren op een... muziekcarrière.   

Ook Yann M'Vila had te maken met een minder meewerkende club. Rubin Kazan hield zijn poot stijf in de onderhandelingen met Sunderland over het definitief overnemen van M'Vila. De Franse middenvelder was op het Londense Heathrow geland. Maar van Sunderland-kant bleef het stil. Tot zijn verdriet, zo was hij duidelijk op Instagram, al verwijderde hij later zijn post.

Ronald Koeman kreeg op zijn beurt geen gehoor bij Moussa Sissoko. Alles leek in kannen en kruiken. Er lag een akkoord met Newcastle United over een transfersom van 35 miljoen euro, terwijl er ook overeenstemming was met de middenvelder zelf. Een privéjet stond klaar om Sissoko in te vliegen voor de medische keuring. Maar Sissoko stapte niet in en zijn telefoon nam hij niet meer op. Later bleek waarom. De Franse international zag toch meer heil in een avontuur bij Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.