Koeman architect van Europese topdefensie

Reacties

Ronald Koeman werd vandaag voor de tweede keer dit seizoen uitgeroepen tot Manager van de Maand in de Premier League. Het succes van Southampton is gestoeld op een defensie die tot de Europese top behoort.

Koeman architect van Europese topdefensie

Met slechts zeventien tegendoelpunten in 25 competitiewedstrijden heeft Koeman bij Southampton de beste verdediging van Engeland geformeerd. Een zeer knappe prestatie, wetende dat Southampton voor de vijf defensieve basisspelers (Fraser Forster, Nathaniel Clyne, Toby Alderweireld, José Fonte en Ryan Bertrand) slechts iets meer dan twintig miljoen euro neertelde.

Een fooi naar Premier League-begrippen. De verdedigende prestaties van Southampton kunnen volledig op Koemans conto geschreven worden, aangezien van het defensieve vijftal van vorig seizoen alleen Clyne en Fonte overgebleven zijn. Dejan Lovren ging naar Liverpool, Luke Shaw naar Manchester United en doelman Artur Boruc is gaan afbouwen bij Bournemouth.

De laatste linie van Southampton is niet alleen top in Engeland, maar ook in Europees perspectief. Gerekend over de vijf grote competities (Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje) hoeven The Saints met slechts 0,68 tegendoelpunt per wedstrijd maar drie clubs boven zich te dulden: Bayern München, Juventus en Barcelona. Bepaald niet de minsten. Het illustreert de prestatie die Koeman aan de Engelse zuidkust levert.

De beste verdedigingen van Europa

Club Tegendoelpunten per duel
Bayern München/Juventus 0,45
Barcelona 0,59
Southampton 0,68
Olympique Lyon/Saint Étienne 0,75
AS Roma 0,77
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.