'Koekenbakker' Burgzorg komt te laat, Nederlandse keeper valt in als spits

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Koekenbakker' Burgzorg komt te laat, Nederlandse keeper valt in als spits
© Pro Shots

• Heracles-aanvaller Delano Burgzorg vertelde na afloop van het Eredivisie-duel met SC Heerenveen, waarin hij de omstreden 0-1 maakte, dat hij iets goed te maken had. Burgzorg was namelijk te laat gekomen, zoals hem wel vaker overkomt. 'Ik heb al een wekker gekregen voor Sinterklaas, maar die werkte niet.' De 22-jarige vleugelspits maakte het goed door te scoren, maar analyticus Gertjan Verbeek was niet gediend van diens uitleg. 'Wat een verschrikkelijk interview, wat een koekenbakker.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Eric Verstappen beleefde zaterdag een bijzondere dag. De 26-jarige keeper, die in Nederland onder contract stond bij PSV, De Graafschap en VVV-Venlo, maakte namens Würzburger Kickers zijn debuut in de Tweede Bundesliga als spits. Door een corona-uitbraak bij de club die afgelopen seizoen promoveerde uit de Derde Bundesliga, was Verstappen slechts een van de drie spelers op de bank in het duel met Darmstadt 98. In zijn korte optreden als invaller kon de gelegenheidsspits de nederlaag niet voorkomen. Na zijn entree werd het in de extra tijd zelfs nog 2-0. Vorig seizoen kwam Verstappen wel 'gewoon' vijftien keer in actie als keeper.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ze hebben de beste vrijentrappennemer die ik ooit heb gezien: James Ward-Prowse.'
• Pep Guardiola is een groot liefhebber van de hyperbool, maar het blijft een groot compliment voor de aanvoerder van Southampton. De manager van Manchester City was opgelucht dat zijn ploeg zaterdag (0-1 zege) ontzien werd door Ward-Prowse. Hij is de speler die de afgelopen vier seizoenen de meeste vrije trappen in de Premier League scoorde (8), waaronder onlangs twee tegen Aston Villa en een tegen Manchester United. (BBC)

• Proost op Piet Keur! De voormalig speler van onder meer FC Haarlem, FC Twente, Feyenoord en AZ wordt vandaag 60 jaar. Het is ook de verjaardag van onder anderen Kylian Mbappé (22), Ryan Thomas (26), Jorginho (29), Ashley Cole (40), Adrie Poldervaart (50) en Ed de Goey (54).

Onlangs was Keur te gast in onze Retteket Podcast over AZ. 'In de voetballerij lopen bijna alleen maar slijmballen.'

• De spanning tussen José Mourinho en Jürgen Klopp is nog niet weg. Voor en na het duel tussen Liverpool en Tottenham Hotspur (2-1), van afgelopen woensdag, zocht de Portugees de confrontatie met Klopp. Die toonde zich zaterdag, na afloop van de 7-0 zege op Crystal Palace, opnieuw niet onder de indruk, toen hem gevraagd werd naar opmerkingen van Mourinho over Klopps zorgen over fitheid: 'José Mourinho zei voor onze wedstrijd tegen Tottenham dat we slechts twee à drie spelers misten en dat als kampioen. Hij heeft eigenlijk gelijk. Maar het probleem is dat we de spelers op het veld al 80 of 90 procent van het seizoen spelen. Dus we kúnnen tot dusver alleen maar zo'n goed elftal opstellen.'

• Wij houden het op 'Arie', maar we wensen Sierd de Vos veel wijsheid en plezier toe bij de uitspraak van Unai Arietaleanizbeaskoa, de 21-jarige aanvaller die bij de wedstrijdselectie van Eibar zit voor het thuisduel met Real Madrid (aftrap 21.00 uur).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Was het een hommage aan Clown Bassie? Dat niet, maar wat was dan wel de reden voor FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen om huilgebaren te maken na zijn eerste van twee goals die hij zaterdag maakte? 'Soms komt iets spontaan in je op. En dan doe je dat. Of ik me af wilde reageren op iemand? Nee, dit is iets van langer geleden, van eerder in mijn carrière. Sommige mensen willen je altijd naar beneden halen. Dan moet je je rug rechten en laten zien wie de beste is"' zei de twintigjarige Noor tegen FOX Sports na de 2-3 zege op Sparta Rotterdam.

Ging het dan om criticasters uit zijn thuisland? 'Ik ben gewoon blij dat ik nu hier in Nederland ben. De fans hebben me goed behandeld, de mensen zijn vriendelijk als ik naar de winkel ga en ik voel me thuis hier. Ik ben dus blij met de transfer die ik gemaakt heb', zei Larsen, die in september overkwam van het Noorse Sarpsborg 08.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.