Koch valt voor de afwijkende visie van Ten Hag

Reacties

Menno Koch zegt dat zijn overgang van PSV naar FC Utrecht een heel gerichte keuze is geweest. De verdediger kijkt vooral uit naar de samenwerking met trainer Erik ten Hag.

Koch valt voor de afwijkende visie van Ten Hag

Koch is afgelopen seizoen onder de indruk geraakt van het werk van Ten Hag, die met Utrecht vijfde eindigde en de bekerfinale van Feyenoord verloor. Hij deed dat met opvallend direct voetbal en koos regelmatig voor een systeem met vijf verdedigers. 'In Nederland werken veel trainers op dezelfde manier, met dezelfde systemen. Hij is iemand die daar vorig seizoen vanaf is gestapt en daar heb ik veel respect voor', laat de 22-jarige mandekker weten aan Voetbal International.

'Ik heb nog kort met Ten Hag gewerkt tijdens zijn periode bij PSV, maar ik ken hem vooral door zijn werk bij FC Utrecht het afgelopen seizoen. Dat trok me echt aan. De manier waarop Utrecht in de beker bij ons won was echt indrukwekkend. Ze lieten ons toen alle hoeken van het veld zien', herinnert Koch zich de kwartfinale in het toernooi om de KNVB Beker, waarin FC Utrecht met 1-3 won in Eindhoven.

'Toen ik van de belangstelling van Utrecht hoorde, heb ik tegen mijn zaakwaarnemer gelijk gezegd dat ik daar graag heen wilde. Het is mooi dat het rondgekomen is. Van PSV hoefde ik niet weg, maar de club vindt het belangrijk voor mijn ontwikkeling dat ik dit seizoen veel wedstrijden speel. Daar ben ik het mee eens', gaat Koch verder.

Koch staat al jaren te boek als groot talent, maar zijn doorbraak bij PSV laat nog op zich wachten mede door een zware blessure die hij opliep tijdens een huurperiode bij NAC Breda in 2015. 'Dat heeft mijn ontwikkeling wel vertraagd, maar mijn grote doel blijft slagen bij PSV.'

Een realistisch doel, denkt Koch. 'Ik heb nog nooit zo dicht tegen het niveau van basisspeler bij PSV aangezeten als nu, heb ik de afgelopen weken gemerkt. Maar ik moet nu een heel seizoen gaan spelen, zodat ik de club kan laten zien dat ik er volgend jaar klaar voor ben als ze me nodig hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.