KNVB wil omstreden schorsingregel voor beloften aanpassen

Reacties

De Nederlandse voetbalbond zit met de omstreden schorsingregel voor beloftenploegen in de maag, een regel die stamt uit het betaald voetbal en dit seizoen geldt voor de Tweede- en Derde Divisie. 'We vinden die regel onredelijk en willen die aanpassen', zegt Gijs de Jong, operationeel directeur bij de KNVB, nu.

KNVB wil omstreden schorsingregel voor beloften aanpassen

Een speler die in de hoofdmacht van een bvo een rode kaart ontvangt waar één wedstrijd schorsing voor staat, is inzetbaar voor de beloften. Het is een regel die stamt uit de tijd dat de beloftenteams nog in een aparte, gesloten competitie uitkwamen.

'We kunnen deze regel niet zomaar aanpassen', weet De Jong. 'We moeten het bespreken met de clubs en uiteindelijk moet het voorstel bekrachtigd worden in de algemene vergadering betaald voetbal.' De eerste gelegenheid is pas in december.

Maar hoewel De Jong de regel dus 'onredelijk' vindt, stelt hij ook dat Jupiler League-clubs er de afgelopen drie seizoenen al mee te maken hadden. 'In die drie seizoenen is er slechts één keer van deze uitzonderingsregel gebruik gemaakt', brengt hij wat nuance aan bij de ontstane onrust rondom het voorschrift.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.