KNVB wil Kramer stevig straffen na elleboog tegen Cillessen

De aanklager van de KNVB heeft Michiel Kramer een schorsing voor vier duels in het vooruitzicht gesteld. De spits van ADO Den Haag wacht een straf voor zijn actie in het duel met Ajax.

KNVB wil Kramer stevig straffen na elleboog tegen Cillessen

Kramer ging zondag in de fout jegens doelman Jesper Cillessen. De aanvaller plantte een elleboog in het gezicht van de Ajax-goalie. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer gaf de ADO-spits een gele kaart. Maar de arbiter had daarmee een andere overtreding bestraft. Wiedemeijer stelde na afloop de armbeweging niet te hebben geconstateerd. Dat bood een opening voor de aanklager om Kramer achteraf ook te bestraffen voor zijn elleboogstoot.

Zelf gaf Kramer toe uit frustratie te hebben gehandeld. Na de wedstrijd toonde hij berouw. 'Ik had rood moeten krijgen voor mijn actie tegen Cillessen. Het valt niet goed te praten.'

De FIFA stelt dat een dergelijke situatie 'opgeknipt' mag worden. In dit geval besloot de aanklager de armbeweging van Kramer te onderzoeken. De KNVB benadrukt dat het hier een uitzonderlijke situatie betreft. Voorbeelden in Nederland van deze uitzonderingsmogelijkheid zijn Marcus Berg (destijds PSV) en Guyon Fernandez (destijds Excelsior).

Kramer en ADO Den Haag gaan niet akkoord met het voorstel van de aanklager. De tuchtcommissie van de KNVB gaat zich donderdag buigen over een passende straf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen