KNVB vermindert schorsingen voor gele kaarten

Reacties

Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) in Zeist is besloten het aantal schorsingen voor gele kaarten te versoepelen. Vanaf komend seizoen wordt er een met het buitenland vergelijkbaar systeem ingevoerd.

KNVB vermindert schorsingen voor gele kaarten

Tot aan de voorbije jaargang werd een speler geschorst bij de vijfde, zevende, negende, elfde en ieder daaropvolgende kaart. Vanaf komend seizoen is het reglement gewijzigd volgens een voorstel van de clubs, waarmee de AVBV heeft ingestemd. Voortaan levert iedere vijfde en tiende gele kaart een schorsing op en daarna iedere boeking die volgt.

De KNVB voert de gewijzigde regeling met tegenzin in. 'In een aantal andere landen gebeurt dit al', zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. 'Het is democratisch besloten maar als bond zijn we hier niet voor. Het is gezien de sportiviteit en het respect in het voetbal geen goed signaal.'

Ook de toekenning van periodetitels in de Jupiler League wijzigt. Sparta Rotterdam kwam afgelopen seizoen bijvoorbeeld uit in de play-offs, omdat het achter FC Dordrecht en Jong PSV als derde was geëindigd in de tweede periode. Maar omdat Dordrecht ook de eerste periode al won en beloftenteams niet mogen promoveren, kreeg Sparta het ticket voor de play-offs.

Vanaf de komende jaargang geldt dat indien in de eindstand van de periodestand de twee hoogst geklasseerde club(s) al een periodetitel hebben of beloftenteams zijn, de periodetitel wordt doorgeschoven naar de hoogst geklasseerde club op de eindranglijst van de competitie zonder periodetitel.

Bekijk wekelijks prachtige fotoseries op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.