KNVB start onderzoek naar oerwoudgeluiden

De aanklager betaald voetbal start een onderzoek naar aanleiding van de oerwoudgeluiden tijdens het bekerduel tussen amateurclub ASV De Dijk en Fortuna Sittard (4-7).

KNVB start onderzoek naar oerwoudgeluiden

Zowel De Dijk als Fortuna Sittard moet in de komende dagen met een verklaring komen. Daarna start het onderzoek. Het duel in Amsterdam werd twee keer stilgelegd door scheidsrechter Laurens Gerrets.

Een keer vanwege onweer, de tweede keer - na een kleine zeventig minuten spelen - als gevolg van racistische uitingen vanuit het publiek. 'We zijn in totaal zo'n drie uur bezig geweest', verzuchtte Fortuna Sittard-trainer Peter van Vossen woensdagavond in gesprek met Voetbal International.

Toen de 46-jarige hoofdcoach Seku Conneh (18) binnen de lijnen bracht bij Fortuna, rolden er oerwoudgeluiden van de tribunes op Sportpark Schellingwoude. 'Dat mag niet en dat kan niet', distantieerde Van Vossen zich van de racistische uitingen van de fans van de Amsterdamse hoofdklasser. 'Maar ik ben er niet blij mee dat Conneh erop reageerde.'

'Dan geef je ze een extra aanleiding om door het lint te gaan. Ik heb zelf in stadions gespeeld waarin vijftigduizend mensen riepen dat mijn moeder een hoer was. Ik wist zelf dat ze het niet was, dus ik ging er juist beter door voetballen. Maar goed, we zullen het er morgen met hem over hebben en zien dit als een leerproces,' aldus Van Vossen woensdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen