KNVB sluit verplaatsing kampioensduel PSV uit

Reacties

De KNVB gaat de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen PEC Zwolle hoe dan ook niet verzetten. Ook het duel daarop, met SC Heerenveen, zal niet verplaatst worden. Dat laat een woordvoerder weten aan Voetbal International.

KNVB sluit verplaatsing kampioensduel PSV uit

Als PSV vrijdag in eigen huis wint van PEC Zwolle en Ajax een dag later in Almelo verliest van Heracles is de titel een feit voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. Mocht het niet zover komen, volstaat voor PSV in de week daarop een zege tegen SC Heerenveen. Het gat met Ajax bedraagt met nog vijf duels te gaan nu tien punten.

Ook in de 31ste speelronde speelt PSV een dag eerder dan Ajax. De Eindhovenaren nemen het zaterdag 18 april op tegen de Friezen, terwijl de Amsterdammers de dag daarop NAC Breda ontvangen. Mocht PSV beide duels winnen, is de titel hoe dan ook een feit. Maar verspeelt de ploeg van trainer Phillip Cocu punten, is het een dag later opnieuw afhankelijk van het resultaat in Amsterdam.

Vorig seizoen werd een mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag wel verplaatst. De ploeg van trainer Frank de Boer zou aanvankelijk om 12.30 uur aftrappen. Uiteindelijk is het duel verplaatst naar 16.30 uur, hetzelfde tijdstip als de wedstrijd van achtervolger Feyenoord, dat in actie kwam tegen PSV. Uiteindelijk werd Ajax pas een week later, op bezoek bij Heracles, definitief kampioen.

De voetbalbond wenst niet mee te werken aan het verplaatsten van duels naar een andere dag. 'Wij hebben in overleg met de uitzendgemachtigde FOX Sports, de clubs en de burgermeesters een wedstrijdschema gemaakt. En wij kunnen dat niets ineens gaan aanpassen vanwege een mogelijke kampioenswedstrijd', aldus de woordvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.