KNVB seponeert rode kaarten Bacuna en Martins Indi

De aanklager van de KNVB heeft de rode kaarten voor Leandro Bacuna (FC Groningen) en Bruno Martins Indi (Feyenoord) geseponeerd. ADO-verdediger Tom Beugelsdijk kreeg een schikkingsvoorstel van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

KNVB seponeert rode kaarten Bacuna en Martins Indi

Martins Indi kreeg zondag tijdens de 3-2 zege op ADO Den Haag een rode kaart van arbiter Ruud Bossen. Hij zou een tegenstander een doelrijpe kans hebben ontnomen met een overtreding. Die beslissing was na afloop voer voor veel discussie. Bossen sprak van een duw, maar de aanklager deelde die visie niet. Zodoende is Martins Indi speelgerechtigd voor de wedstrijd van zondag tegen FC Groningen.

Beugelsdijk kreeg zondag in het duel bij Feyenoord (3-2 verlies) een rode kaart vanwege een vermeende elleboogstoot aan het adres van Lex Immers. De aanklager spreekt van 'ernstig gemeen spel'. Beugelsdijk kan nog wel in beroep. Als hij akkoord gaat komt hij niet meer in actie tijdens de eerste seizoenshelft.

ADO-trainer Maurice Steijn hekelde na afloop de actie van Beugelsdijk. Volgens de coach had zijn ploeg zonder de onbezonnen actie, die bij 2-2 viel, kans om te winnen in Rotterdam. Beugelsdijk zette zelf na afloop zijn vraagtekens bij de rol van Immers, die volgens de ADO-verdediger onnodig theater maakte nadat hij maar licht was geraakt.

Ook het optreden van Serdar Gözübüyük was zaterdag onderwerp van gesprek. Niet alleen zorgde hij voor ophef door een bandje met daarop de tekst Respect te tonen aan de protesterende FC Groningen-coach Robert Maaskant, ook stuurde hij Bacuna al na zeven minuten weg met een rode kaart na een harde sliding. Na afloop gaf hij toe dat een gele kaart ook had volstaan. Zo dacht de aanklager er ook over, aangezien de straf is geseponeerd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's