KNVB reageert op ophef: topper PSV-Ajax niet verplaatst

Reacties

De KNVB heeft gereageerd op de ophef die maandagochtend was ontstaan over de eventuele verplaatsing van de topper tussen PSV en Ajax naar maandag. De wedstrijd blijft ondanks de Europese verplichtingen van de Amsterdammers gewoon op zondag staan.

KNVB reageert op ophef: topper PSV-Ajax niet verplaatst

Ajax had geen officieel verzoek ingediend tot het verzetten van het uitduel met de kampioen van Nederland, maar trainer Peter Bosz had er tijdens zijn persconferentie richting De Klassieker wel hardop over gefilosofeerd. 'Iedereen roept dat we internationaal afhaken. Dan is er nog een ploeg die punten kan binnenhalen voor het Nederlandse voetbal, dan lijkt het mij belangrijk dat je wedstrijden kunt verplaatsen. Dat doen ze in grote buitenlandse competities ook.'

De voetbalbond reageerde in gesprek met De Telegraaf op de uitspraken van Bosz en zei dat verplaatsing van de topper tegen PSV 'bespreekbaar was' zolang dat in overleg gebeurt met alle partijen. Dat leidde tot een verontwaardigde reactie van Toon Gerbrands. 'Ze proberen hun eigen straatje schoon te vegen en de bal bij ons neer te leggen. Dat past niet, dit is een foute actie van de KNVB', zei de directeur van de Eindhovenaren op het clubkanaal.

Net als het uitduel van Ajax met NEC op zaterdag 8 april wordt ook de kraker in Eindhoven van zondag 23 april echter niet verplaatst wegens de dubbele confrontatie van de Amsterdammers met Schalke 04 in de Europa League (op donderdag 13 en 20 april). 'De KNVB heeft met de clubs afspraken gemaakt over het competitieprogramma en daar wordt aan vastgehouden', luidt de verklaring in het statement op de website van de voetbalbond.

De KNVB voegt eraan toe dat het op korte termijn niet meer mogelijk is om de topper te verzetten met het oog op de politie-inzet, de agenda's van de clubs en de fans en de afspraken met de uitzendgerechtigden. De maandag is op dit moment geen speeldag in de Eredivisie, maar daar valt in de toekomst wel over te praten. De voetbalbond stelt immers wel degelijk mee te denken met clubs als Ajax die ook internationaal nog moeten presteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.