KNVB neemt afstand van persoonlijke actie Gözübüyük

In tegenstelling tot minister Edith Schippers schaart de KNVB zich niet volledig achter Serdar Gözübüyük voor diens actie tijdens het duel FC Groningen-VVV-Venlo.

KNVB neemt afstand van persoonlijke actie Gözübüyük

Gözübüyük liet afgelopen zaterdag in het duel tussen FC Groningen en VVV-Venlo (0-0) aan Groningen-trainer Robert Maaskant een band zien met daarop 'respect', nadat de coach openlijk zijn twijfels had geuit aangaande een arbitrale beslissing.

Maaskant reageerde in de ogen van Gözübüyük te heftig op het feit dat een charge op Género Zeefuik onbestraft bleef. Met een verwijzing naar de vorige speelronde, die na het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in het teken van respect stond, toonde de arbiter de trainer van FC Groningen de band.

De KNVB neemt afstand van de persoonlijke actie van Gözübüyük. De goede bedoelingen worden in Zeist wel onderkend, maar er worden ook vraagtekens gezet bij de manier waarop. Scheidsrechters hebben andere manieren om trainers te wijzen op hun gedrag, waarbij wegsturen de zwaarste sanctie is.

In tegenstelling tot de KNVB was minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) het wél eens met het tonen van de band. Volgens de minister was de intentie van de scheidsrechter juist. 'Het draait om respect. Natuurlijk worden er op het veld beslissingen genomen waarvan je soms denkt: waanzin, is die man gek geworden?'

'Maar dan kun je beter naderhand het gesprek aangaan', aldus Schippers. 'Volwassen mensen moeten het voorbeeld geven voor jongeren die het allemaal nog moeten leren.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's