KNVB laat opmerkelijke penaltyserie in bekertoernooi opnieuw nemen

Reacties

De KNVB heeft besloten om de penaltyserie tijdens het bekerduel FC Lisse - Hoek ongeldig te verklaren en opnieuw te laten nemen. Arbiter Marc Nagtegaal liet de strafschoppen volgens het ABBA-principe nemen, maar dat blijkt in strijd met de reglementen van de bond.

KNVB laat opmerkelijke penaltyserie in bekertoernooi opnieuw nemen
Martin van Eeuwijk (hier in actie tegen Feyenoord) scoorde twee keer namens Lisse tegen Hoek en benutte een penalty in de strafschoppenreeks.

Vorige week woensdag stond er in Lisse na reguliere speeltijd en een verlenging een 2-2 stand op het scorebord, waardoor penalty's uitkomst moesten bieden op Sportpark Ter Specke.

Scheidsrechter Nagtegaal experimenteerde - geheel tegen de maatstaven in - met een afwijkende volgorde. Daarbij begint Team A, schiet Team B twee maal en dan Team A weer twee keer, totdat er een beslissing valt. De UEFA onderzoekt of deze volgorde ingevoerd kan worden, maar dat is tot dusver nog niet gebeurd. Daarom stelde de KNVB een onderzoek in.

FC Lisse won de alternatieve reeks, maar moet nu op herhaling met Hoek. De winnaar van de nieuwe strafschoppenserie, die op woensdagavond 4 oktober (21.00 uur) zal plaatsvinden, moet drie weken later op bezoek bij Heracles Almelo in de tweede ronde van het toernooi.

Lisse heeft overigens al laten weten na te denken over juridische stappen. 'Zojuist heeft het bestuur van betaald voetbal FC Lisse geïnformeerd dat zij hebben besloten dat de penalty’s overgenomen dienen te worden. De schriftelijke onderbouwing zullen wij nog ontvangen. Na bestudering van de onderbouwing zullen wij kijken of we juridische stappen zullen ondernemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.