KNVB komt profclubs tegemoet met stem in rvc-benoeming

Reacties

De nieuwe driekoppige raad van commissarissen (rvc) van de KNVB wordt voor een groot deel samengesteld door de betaald voetbalclubs. Daarmee krijgen de clubs hun zin. In september zegden zij hun vertrouwen in de rvc op omdat ze vonden dat ze te weinig inbreng hadden.

KNVB komt profclubs tegemoet met stem in rvc-benoeming

De nieuwe rvc van de KNVB wordt op 29 november benoemd, meldt de bond op de website. De profclubs hebben tot maandag 17 oktober om hun suggesties voor een nieuwe voorzitter kenbaar te maken. Een selectiecommissie bestaande uit Arie van Eijden (Almere City FC), Wim Biesterveld (FC Volendam), Jeroen Slop (Ajax) en Luuc Eisenga (SC Heerenveen) kiest daarna de nieuwe voorzitter.

Daarnaast hebben de Eredivisie en de Jupiler League allebei een stem in de keuze voor de overige twee rvc-leden. Op 29 november wordt vervolgens de nieuwe rvc bekendgemaakt. Pas daarna kan de opvolger van Bert van Oostveen worden benoemd. De rvc kiest namelijk de nieuwe directeur betaald voetbal.

Na het vertrek van Henk Kivits is Simon Kelder (foto, rechts) het enige overgebleven lid van de huidige rvc. Daarvoor vertrokken voorzitter Johan Lokhorst en leden Ger Vermeulen en Johan de Kock.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.