KNVB geeft Nijhuis de leiding over Klassieker

Reacties

De KNVB heeft scheidsrechter Bas Nijhuis de leiding gegeven over het fraaiste affiche van het komende voetbalweekend. Hij fluit zondag de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord.

KNVB geeft Nijhuis de leiding over Klassieker

De aartsrivalen uit Amsterdam en Rotterdam, momenteel de nummer twee en drie van de Eredivisie, treffen elkaar om 12.30 uur in De Arena. De voetbalbond heeft dus besloten om niet de internationale toparbiter Björn Kuipers, maar Nijhuis aan te stellen.

De heenwedstrijd in Rotterdam werd eerder dit seizoen gefloten door Kevin Blom. Kuipers was eerder dit seizoen wél de scheidsrechter bij de toppers Ajax – PSV en PSV – Feyenoord. Het is voor Nijhuis dit seizoen dus de eerste keer dat hij de leiding heeft over een wedstrijd tussen twee ploegen uit de traditionele topdrie. Wel floot Nijhuis dit seizoen al drie keer een wedstrijd van Ajax.

Opvallend: de Amsterdammers boekten in die duels geen enkele overwinning en wisten zelfs niet te scoren. Bij FC Groningen verloor Ajax met 2-0, Ajax – PEC Zwolle eindigde in 0-0, terwijl de Tukker ook de leiding had over de bekernederlaag tegen Vitesse (0-4). Eén keer had hij de leiding over een duel van Feyenoord. Ook die ploeg kwam in die wedstrijd niet tot scoren, dat was de 2-0 bekernederlaag bij Go Ahead Eagles.

De derby van het oosten tussen FC Twente en Heracles Almelo wordt vrijdag gefloten door Tom van Sichem, terwijl Pol van Boekel de leidsman is bij SC Cambuur tegen PSV. De derby tussen NAC Breda en Willem II wordt gefloten door Richard Liesveld. Kuipers heeft géén duel toegewezen gekregen, hij fluit volgende week het bekertreffen tussen FC Groningen en Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.