KNVB gaat informeren bij Ajax en Excelsior

Op verzoek van AZ gaat de KNVB bij Ajax en Excelsior informeren of het waar is dat de Amsterdamse club de Rotterdamse ploeg een winstpremie had beloofd voor het competitieduel met AZ. Maar een officieel onderzoek komt er niet.

KNVB gaat informeren bij Ajax en Excelsior

Maandag veroorzaakte Robert Braber ongewenst ophef. Dagblad BN/De Stem had uit zijn mond opgetekend dat de spelers van Excelsior zich afvroegen wanneer Ajax de premie ging uitbetalen. Het zou om een bedrag van circa zevenduizend euro gaan.

Later liet Braber via VI.nl weten dat de journalist het verhaal uit zijn verband had gerukt. Het was een grap, aldus de spits. Ook Ajax en Excelsior zeiden officieel van niets te weten.

De voetbalbond is niet van plan een officieel onderzoek in te stellen. Het is immers niet verboden, omdat er geen geld is geboden om een duel te verliezen. 'Het is voor ons geen onderzoekspunt. Het is een storm in een glas water', reageerde woordvoerder Frank Huizinga tegenover Voetbal International.

Op de laatste speeldag van de Eredivisie verloor AZ met 3-2 bij Excelsior, waardoor PSV uiteindelijk de titel opeiste. Ajax kwam één doelpunt tekort om zich tot kampioen te kunnen laten kronen.

Bekijk hier al onze video's