KNVB feliciteert Willy, Ajax denkt terug aan Johan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

KNVB feliciteert Willy, Ajax denkt terug aan Johan

• Een van de grootste goalgetters in de Eredivisie blaast vandaag zeventig kaarsjes uit. Voor de KNVB aanleiding om PSV-icoon en oud-international Willy van der Kuijlen in het zonnetje te zetten.

• Ajax staat stil bij de rentree van Johan Cruijff op de Nederlandse velden, precies 35 jaar geleden. De fenomenale goal tegen Haarlem paste bij zijn grootsheid.

• Vorige week was niet iedereen even gelukkig met de eerste keuze van zijn kerstboom, en dan vooral de kleur. Maar Ronald Koeman heeft geen klagen over het aantal volgers op Twitter. De manager van Everton heeft inmiddels de grens van een miljoen volgers geslecht. Als dank deelt hij iets uit, al is de kans op de beloning klein. Koeman geeft namelijk één gesigneerd Everton-shirt weg onder zijn volgers.

• Tussen al zijn trainingen en wedstrijden met Galatasaray door heeft Lukas Podolski tijd om zich met muziek bezig te houden. En dat doet de Duitser niet onverdienstelijk, want inmiddels prijkt zijn nummer Liebe deine Stadt bovenaan de hitlijsten in zijn eigen land. 'Ik wil jullie danken voor jullie steun voor ons nummer. Ik had dit succes niet verwacht', zei Poldi over de ode aan zijn stad Keulen.

• Vaak wordt een beslissing van een arbiter een strafschop toe te kennen bestreden door een stukje theater van de vermoorde onschuld. In dit geval kunnen we het ongenoegen en onbegrip wel ergens voorstellen. Want zien jullie waarom Al Ahly tegen Misr Elmaqasah een strafschop krijgt?

• Je hebt genoeg manieren om bij een strafschop de keeper op het verkeerde been te zetten. Lee The Magic Man Trundle, inmiddels spits van de Welshe derdeklasser Llanelli Town, greep de benefietwedstrijd tegen de All Stars van zijn oude club Swansea City aan om zijn kunstje te doen.

• Tja, daar sta je dan. Je moet hoognodig, maar er is niet echt een moment om het toilet te bezoeken. Boucabar Barry, bijnaam Copa, maakte dankbaar gebruik van een feestje rond de treffer van Serhiy Bolbat om de hoge nood te ledigen. 'Ik had veel te veel gedronken voor de match. We móésten scoren, of ik weet niet wat er gebeurd was', vertelde de 36-jarige doelman van SC Lokeren. En als de scheidsrechter van dienst passeert, kan Copa zich niet inhouden. 'Monsieur l'arbitre, ik heb geplast tijdens de wedstrijd! Dat wist je niet, hé?'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.