KNVB benoemt Van Gaal tot Lid van Verdienste

Reacties

Louis van Gaal is door de KNVB benoemd tot Lid van Verdienste. Dat maakte de voetbalbond bekend op de dag dat Oranje terugkeerde in Nederland na op het WK als derde te zijn geëindigd.

KNVB benoemt Van Gaal tot Lid van Verdienste

'Het bondsbestuur van de KNVB heeft Louis van Gaal vanwege zijn verdiensten voor het nationale en internationale voetbal de onderscheiding Lid van Verdienste toegekend', meldde de KNVB over de aftredend bondscoach. 'Dat gebeurde vanavond tijdens de afsluiting van het WK met het team, staf en een afvaardiging van de KNVB in Grand Hotel Huis ter Duin.'

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen gaf Van Gaal zijn onderscheiding. 'Sinds Van Gaal in 1972 onderdeel is van het betaalde voetbal, heeft hij ontzettend veel betekend voor de sport', legt Van Oostveen uit. 'Afgelopen WK is daar een voorbeeld van. Net als al zijn successen in clubverband. Maar deze onderscheiding is ook vanwege zijn voortrekkersrol in de organisatie rondom het voetbal. Hij was de eerste voorzitter van de Centrale Spelersraad, was actief voor de Vereniging van Contractspelers en was voorzitter van de Coaches Betaald Voetbal.'         

Oranje besloot zaterdag het WK met een 0-3 zege op gastland Brazilië. Het liep de finale mis doordat Argentinië in de halve finale na strafschoppen te sterk was. Met de bronzen medaille revancheerde Van Gaal zich voor zijn eerste ambtstermijn als bondscoach. Toen slaagde hij er niet in zich met Oranje te plaatsen voor het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Van Gaal zal worden opgevolgd door Guus Hiddink. Ook hij begint dan aan zijn tweede tijdperk als keuzeheer van Oranje. Hiddink zal op zijn beurt over twee jaar worden opgevolgd door Danny Blind.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.