KNVB bekijkt in pilot Arbitrage 2.0 de optie videoreferee

Na jaren van weerstand van de FIFA begint de KNVB dit seizoen met het invoeren van nieuwe technologische ondersteuning van de scheidsrechters. Ook wordt de optie van een videoreferee bekeken.

KNVB bekijkt in pilot Arbitrage 2.0 de optie videoreferee

De KNVB start met de pilot Arbitrage 2.0, waarin de komende twee seizoenen doellijntechnologie en extra assistenten worden ingezet. Het beschikbare budget biedt ruimte om slechts bij een beperkt aantal wedstrijd gebruik te maken van de doellijntechnologie.

Tijdens de pilotfase wordt ook de mogelijkheid van een videoreferee onderzocht. Daarbij gaat het om een persoon die op basis van de beschikbare beelden de scheidsrechter(s) van dienst kan bijstaan.

Voorlopig is het directe contact met de arbiter niet aan de orde. De videoreferee gaat offline werken. 'Dit is duidelijk een fase waarin de haalbaarheid moet worden onderzocht', aldus Raymond van Meenen, die de pilot onder zijn hoede heeft. (Taco van den Velde) In de nieuwe editie van Voetbal International komen de veranderingen in de Nederlandse arbitrage uitgebreider aan bod. VI nummer 31 ligt vanaf woensdag 31/7 in de schappen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen