Knokkend FC Utrecht brengt Willem II eerste nederlaag toe

Waar FC Utrecht beslag legde op de eerste punten van het seizoen, stapte Willem II na twee zeges voor het eerst deze competitie als verliezer van het veld. Een kopdoelpunt van Sander Keller besliste het matige duel: 1-0.

Knokkend FC Utrecht brengt Willem II eerste nederlaag toe

Toevalsvoetbal overheerste in De Galgenwaard. Zowel Utrecht als Willem II speelde veelvuldig de lange bal naar voren. Het was vervolgens knokken geblazen om de afvallende bal. Verzorgd voetbal was daardoor ver te zoeken, maar de vele duels zorgden wel voor een vermakelijk schouwspel.

Utrecht begon nerveus aan de wedstrijd. Met name Francis Dickoh ging een aantal malen in de fout. Zo ging de Ghanees na vijf minuten onder de bal door en bood daarmee een vrije doortocht aan Frank Demouge. De spits, toch al goed voor drie treffers, mikte de bal voor een leeg doel in het zijnet. Willem II kreeg meer kansen op een voorsprong. Zo kopte Keller bijna in eigen doel en kreeg Demouge een vrije kopkans.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Met dank aan een blok van Tim Cornelisse kon Keller zich vrijlopen bij een hoekschop. De verdediger kopte de bal ongehinderd achter doelman Maikel Aerts. Het was eigenlijk pas de eerste kans voor FC Utrecht.

Gesteund door de voorsprong ging de thuisclub niet veel beter voetballen. Als er al een combinatie viel te bewonderen, was die van de gasten uit Tilburg. Willem II schiep zich er echter nauwelijks kansen mee.

Een tweede doelpunt had nog wel kunnen vallen en had dan van Deense makelij moeten zijn. De debuterende Morten Skoubo zag een schot met buitenkant rechts tot corner worden verwerkt door Aerts en zijn landgenoot Michael Silberbauer liet vlak voor tijd nog een reuzenkans onbenut. Desalniettemin boekte Utrecht de eerste zege van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's