Knappe reeks Dolberg sneeuwt onder door grootse Standard-comeback

Kasper Dolberg is goed bezig in zijn eerste seizoen bij Anderlecht. De spits scoorde tegen Standard Luik voor zijn vierde wedstrijd op rij en voor de zesde keer in dit seizoen. Daarmee leek hij een overwinning in te leiden, maar een spectaculaire Standard-comeback bepaalde anders: 3-2.

Standard Luik
3 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Dolberg brak zeven jaar geleden door bij Ajax en had de wereld op dat moment aan zijn voeten liggen. Mede door blessureleed kon hij de volgende stap naar de top echter niet zetten. Dolberg vertrok in 2019 naar OGC Nice, werd vorig seizoen zonder veel succes verhuurd aan Sevilla en 1899 Hoffenheim en streek afgelopen zomer neer bij Anderlecht.

In België gaat het goed met de inmiddels 26-jarige Dolberg. Hij is de eerste keus in de spits bij Anderlecht en betaalt het vertrouwen dat landgenoot Brian Riemer in hem heeft terug met doelpunten. Tegen Standard opende Dolberg zondag de score, met een intikker na een voorzet van Thorgan Hazard. Voor Dolberg was dit zijn zesde goal van het seizoen, uit tien wedstrijden. In de laatste vier duels die hij meedeed in de Jupiler Pro League was de aanvaller trefzeker.

Een andere Deen bij Anderlecht, Anders Dreyer, was ook succesvol tegen Standard. Hij scoorde voor rust al twee keer, maar zijn tweede doelpunt werd na inmenging van de VAR afgekeurd. Anderlecht ging zodoende met 0-2 rusten en lag op koers voor een zege. Na een kwartier in de tweede helft zag de wereld er echter heel anders uit voor de recordkampioen. Standard vocht zich op een opzienbarende manier terug en draaide met goals van Steven Alzate ('52), Hayao Kawabe ('55) en Nathan Ngoy ('61) de rollen om.

Anderlecht kwam deze klap niet te boven en ging kopje onder. Dat betekent duur puntenverlies in de strijd om de koppositie: Anderlecht heeft nu vier punten minder dan Union Sint-Gillis. Standard Luik heeft dan weer vijf punten minder dan Anderlecht en staat achtste.