Knappe comeback Sparta tijdens feest op Het Kasteel

Thomas Verhaar heeft voorkomen dat Sparta Rotterdam in eigen huis onderuit ging tegen Willem II (2-2). Fran Sol leek de festiviteiten op Het Kasteel te verpesten, maar de thuisclub kwam knap terug.

Zaterdag was het exact honderd jaar geleden dat Het Kasteel werd geopend. Sparta, dat speelde in een speciaal retrotenue, en Willem II kregen het publiek niet op de banken in de eerste helft. Beide clubs hadden veel moeite met het creëren van kansen. Loris Brogno kreeg na een klein kwartier een mogelijkheid namens de thuisclub, maar lang bleef het daarbij. Vijf minuten voor rust belandde een voorzet van Jordy Croux op de lat, maar een paar minuten later was het alsnog raak voor Willem II.

Fran Sol gaf van dichtbij het laatste zetje na een verre vrije trap. In de 65ste minuut was de Spaanse spits ook de maker van het tweede doelpunt van de bezoekers. Na matig verdedigen van Sparta leek hij de wedstrijd te beslissen.

De thuisclub geloofde echter weer in een goede afloop na de aansluitingstreffer van Craig Goodwin, die volledig vrijgelaten kon binnenglijden. Sparta ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam goed weg toen een schot van ex-Spartaan Erik Falkenburg via de binnenkant van de paal weer terug het veld in stuiterde. In de extra speeltijd werd Sparta beloond voor de strijdlust toen Verhaar de eindstand bepaalde op 2-2.

Sparta heeft nu twaalf punten na negen wedstrijden, waardoor het achtste blijft staan in de Eredivisie. Bij een overwinning zou de ploeg van trainer Alex Pastoor naar de zesde plaats zijn gestegen. Willem II leek op weg naar de tweede competitiezege van het seizoen, maar blijft door de late gelijkmaker steken op zeven punten. De Tilburgers staan daardoor nu vijftiende.