Kluivert was Ronaldo, Van 't Schip gaat voor Ten Hag

Reacties
Kluivert was Ronaldo, Van 't Schip gaat voor Ten Hag
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

• Eigenlijk wil John van 't Schip er geen woorden aan vuil maken, maar in zijn ogen moet er een flinke bezem door het KNVB-kantoor. 'Ik zou gewoon de hele boel schoonvegen en ook niet met Dick Advocaat beginnen', zei de komende PEC Zwolle-trainer bij Ziggo's Peptalk. De oud-international schoof Erik ten Hag naar voren voor de vacature van bondscoach. 'Hij heeft het goed gedaan bij Go Ahead Eagles, heeft bij Bayern München onder Pep Guardiola getraind, kent ook Arjen Robben goed en doet het nu weer goed bij FC Utrecht. Hij durft te veranderen en heeft een andere visie.'

• Inmiddels is steeds meer duidelijk over hoe David Beckham op het witte doek eruit gaat zien in de film King Arthur, binnenkort in de bioscopen in Europa.

#Repost @davidbeckham On set for the @kingarthurmovie #KingArthur

Een bericht gedeeld door Warner Bros. UK (@warnerbrosuk) op

'Ik was Cristiano Ronaldo.'
• In gesprek met Soufiane Touzani doet Justin Kluivert uit de doeken wie zijn voorbeeld was als de jonge Ajacied een balletje trapte op een pleintje.

Idrissa Gueye kreeg zondag al lof toegezwaaid van manager Ronald Koeman voor het ontmantelen van het Chelsea-gevaar Eden Hazard. De Senegalees had na afloop ook een gevat antwoord toen Chelsea's David Luiz vroeg waar de Belg was. 'In mijn zak.'

Romelu Lukaku beleefde zondag tegen Chelsea geen mooie middag wat resultaat betreft, maar de Belgische spits van Everton toonde vooraf wel zijn grote hart. Hij nam Lewis Docherty (7) mee in diens rolstoel het veld op. Daarmee werd de inzamelingsactie onder de aandacht gebracht in de hoop genoeg steun te krijgen voor een belangrijke operatie voor de jonge Everton-fan.

'We kennen hem in Colombia inmiddels als een mentale koning.'
• Daniel Cruz rekent erop dat zijn landgenoot Davinson Sánchez er ook de laatste duels van Ajax van het lange seizoen zal staan. Cruz speelde begin deze eeuw voor Ajax, waar nu Sánchez furore maakt (AD).

Mauricio Pochettino was zondag natuurlijk uitermate enthousiast na de goal van Deli Alli in de wedstrijd tegen Arsenal. De manager van Tottenham Hotspur had daarbij naar eigen zeggen inspiratie opgedaan tijdens het boksduel van zaterdag tussen Anthony Joshua en Vladimir Klitschko, want hij mepte zijn assistent Jesus Perez. Pochettino toonde na afloop het resultaat.

'Sir Alex Ferguson vertelde ooit bij Manchester United over een bepaalde speler: "Ja, hij is een grote belofte, een geweldig talent", en die jongen was 23 jaar oud. Onze aanvoerder is 23 en hij heeft 150 wedstrijden in het eerste team gespeeld en is international. Dat zijn de kansen die Ajax biedt.'
• Algemeen directeur Edwin van der Sar geeft op de UEFA-website uitleg wat de kracht van Ajax is. In Amsterdam gaat het om meer dan alleen het vlaggenschip en hebben de beloftes kans om snel door te breken, zo vertelt de oud-international.

'Je hebt overal ratten en slangen bij een club, maar hier is dat wel heel erg. Er zaten mensen uit de staf op de bank die na een doelpunt niet eens juichten, omdat ze wilden dat Fred vertrok.'
Ruud Boymans vertelt bij de NOS over de slangenkuil die zijn club Al-Shabab is. Het kostte Fred Rutten zijn baan als trainer van de spits, die zelf in Dubai niet meer aan spelen toekomt. Een terugkeer naar Nederland is ondanks een doorlopend contract een optie. 'Als ik vertrek, dan weet ik wat ik qua financiën misloop...'

'Mario Balotelli!! Hij was een fantastische speler.'
• Ironie kan Brendan Rodgers niet worden ontzegd, want de manager kreeg de Italiaanse badboy in zijn tijd bij Liverpool in de maag gesplitst. De huidige Celtic-coach zelf wilde Balotelli niet naar Anfield halen. De Italiaan kwam echter op voorspraak van een speciale transfercommissie van The Reds. Een blik op de cijfers van Balotelli op Anfield leert wie het goed had gezien.

• Het is voor Real Madrid-supporters niet te hopen dat het gekozen nummer symbool staat voor het tweeluik met Atlético Madrid in de Champions League, waar De Koninklijke dinsdagavond aan begint. Van spanning is bij Álvaro Morata in ieder geval nog weinig sprake. Wat wil je ook, in een mooie auto en in goed gezelschap.

'Hij hoeft Juventus in ieder geval niet te bestuderen, want hij ziet iedere wedstrijd van ze. Net als bij Barcelona, Real Madrid en Chelsea.'
Kylian Mbappé is niet alleen een geweldig groot talent, maar ook een enorme liefhebber. Oom Pierre vertelt in Tuttosport over het kijkschema van de aanvaller van AS Monaco, die in de halve finale van de Champions League Juventus treft.

'Ik heb nog nooit zo hard voor Vitesse gejuicht.'
• Voor Thomas Bruns was het zondag een spannende middag. De speler van Heracles zat in De Kuip zijn toekomstige club Vitesse de KNVB-beker winnen. 'Echt heel gaaf, volgend seizoen sowieso zes Europese wedstrijden. Daar doe je het voor', zei Bruns tegen FOX Sports.

'Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat het een van de best voetballende ploegen van Spanje is. En niet alleen dit seizoen is dat zo.'
• Celta de Vigo staat weliswaar elfde in de Primera División, maar laat dat geen reden voor onderschatting zijn. Dat is de boodschap van Juan Mata, die het donderdag met Manchester United opneemt tegen de Galiciërs. Een terechte waarschuwing of gewoon een politiek correct praatje op de clubsite? We gaan het zien in de halve finale van de Europa League.

• Wat zou je na een zwaar weekend toch moeten zonder de blijde boodschap van Patrice Evra? Fijne maandag, dames en heren!

• Meer positiviteit: Fabinho liep een lelijke blessure op in de laatste competitiewedstrijd van AS Monaco. Wat een beetje inspiratie door de goals van Cristiano Ronaldo al niet kan opleveren...

•  Wat te doen na een promotie? Je zou miljoenen uit kunnen geven aan aankopen of bonussen, maar Levante pakt het anders aan. Zo'n tienduizend leden van de club ontvangen een gratis seizoenkaart en profiteren zo mee van de hogere tv-inkomsten als gevolg van de promotie naar La Liga. De gunfactor heeft de club in ieder geval al gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.